Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu startar damernas cup

I helgen inleds Svenska Cupen Dam, då 34 klubblag genom kvalspel på tre olika orter ska bli sju. Och redan nu i första etappen måste åtminstone någon förhandsfavorit falla bort.

De regerande mästarna i Coccinelle PC står över grundspelet och ansluter först till finalhelgen, i Tyringe den 25-26 februari. Då ska sju motståndare ha utsetts genom det spel som under helgen genomförs på tre olika orter – Halmstad, Motala och Sundsvall.

Kvalet i Motala kan vara det tuffaste. Där spelar alla tre resterande semifinalister från i fjol och antingen Nackaföreningen Boo SK eller CB Bonbon från Skövde måste missa årets finalspel. Och de skulle kunna göra det båda två – Lejonkulan och Trix finns i samma grupp och bara ett lag går vidare till Tyringe. Stockholmarna i Boulero spelar i en annan grupp, där de å andra sidan behöver slå BK Strand Hjo för att ta sig vidare.

I Halmstad är det hela 15 föreningar som möts under helgen – och tre finalplatser som står på spel. De båda göteborgsföreningarna Skatås och Boule Bangers spelar båda i samma grupp som malmöklubben Nobel.

En annan göteborgsklubb, IFK Gotboule, ställs mot Tyringe Boulegetingarna, Höganäs BK och helsingborgarna i BK Kärnan.
De båda skåneföreningarna La Boule d’Or och Åstorp möter varandra i en tredje grupp.

I Sundsvall tävlar Boulett BK från Västerås mot klubbar från Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Sundsvall finns representerade också i den andra nordligare gruppen, där också Stockholmsklubben Maria BK, Piteå och 018 från Uppsala spelar.

Följ helgens resultat via vår hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-01-27

Senast uppdaterad: 2017-01-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se