Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för damernas drabbning

Bara åtta klubbar återstår och under helgen kommer det att avgöras vilken av dem som har Sveriges bästa damlag. I Tyringe hålls finalspelet i Svenska Cupen Dam, där de regerande mästarna i Coccinelle PC utmanas av flera starka föreningar.

Coccinelle PC Malmö, med fjolårets Europatvåa Jessica Johansson i spetsen, är regerande mästare i Svenska Cupen Dam. På de skånska banorna i Tyringe kommer de under helgen att mötas av sju andra starka damlag – många med landslagsspelare i sina uppställningar.
I Boulett BK spelar Signe Holgersson, i Gothenburg Boule Bangers spelar Linn Callderyd, i IFK Goteboule finns Tove Orrbeck och i Boo SK spelar såväl Lotta Larsson som Jenny Hamberg och Pia Terestchenko.
Dessutom kommer de snudd på ständiga finalisterna i Sundsvalls BK och Åstorps Björnboulare, liksom BK Strand Hjo, där bland andra Annelie Behring och Marie Nord kan sätta käppar i motståndarnas hjul.

Boo och Coccinelle är finalfavoriter
Coccinelle vann alltså i fjol och har stått över årets grundspel. Jessica Johansson, som åker till Tyringe tillsammans med Linda Bengtsson, Kerstin Hjelm, Elisabet Larsson och Yvonne Åkesson, säger att de vill ta hem det i år igen.
– Siktet är naturligtvis inställt på att försvara guldet, men det är aldrig säkert – vi kommer att få kämpa för det. Det är flera lag som kan bli jobbiga. Boo får väl ses som den största konkurrenten.

Boo har flest landslagsspelare i sin trupp, som består av Jenny Hamberg, Lotta Larsson, Tove Næss, Pia Terestchenko och Annelie Westin, och de borde vara revanschsugna efter fjolårets semifinalförlust.
– Ja, jag tror att det kommer att gå jättebra, säger Leo Brood Björk, som under grundspelet i Motala coachade Boos lag. Där hade man hamnat i en tuff kvalgrupp, med två av fjolårets semifinalister.
– De kämpade så sjukt bra och vände flera matcher. Sedan hade vi självklart lite flyt också och har vi bara det nu under finalhelgen också tror jag att det håller hela vägen.
Leo menar att Coccinelle är finalhelgens största utmaning.
– De har ju Jessica, som han säger.
Men han konstaterar samtidigt att det är många bra lag med i finalspelet.
– Det är skitkul. Det är så det ska vara.

Boulett siktar också på guldet
Västeråsklubben Boulett BK har inte bara landslagets Signe Holgersson som starkt kort. I år har Jennifer Andersson-Persson anslutit till truppen och dessutom finns Linda Näslund och Johanna Lövqvist i laget. Att lagkonstellationerna är nya kan innebära en utmaning, men klubben låter hälsa att de går för guldet.

Två chanser för Göteborg
Göteborg har två klubblag med i finalistfältet. Tove Orrbeck var med och representerade Sverige vid Dam-EM i fjol. Nu representerar hon IFK Goteboule, tillsammans med Anza Chaimoon, Joanna Dizon, Anette Falk, Maria Hermansson och Birgitta Massimi.
– Vi har allt att vinna. Vi kommer med ett oerfaret lag som inte har spelat så mycket ihop, men vi har mycket vilja och tålamod. Vi ger inte upp, säger Tove.

När Gothenburg Boule Bangers tog sig vidare till finalspelet var U23-landslagets Saga Wahlberg en viktig faktor. I finalspelet finns hon inte med.
– Storspelande Saga har bytt Tyringe mot Hawaii och vi har därför plockat in en gammal räv, 88:an Anette Söderlund, säger Bangers coach Åke Rydén.
Klubben har ändå en landslagsspelare i uppställningen, tack vare Linn Callderyd. Hennes mamma, Ann Callderyd, och Anna Isaksson gör laguppställningen komplett.
– Alla är mycket laddade för uppgiften och ser fram mot att ta Tyringe med storm. Anna har prickat storformen och vi hoppas att den håller i sig. Fyra vinster var hon med och skapade när vi förra helgen spelade Svenska Cupen Öppen.

Thorells Event sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Svenska Cupen Dam båda dagarna.

Resultaten rapporteras löpande här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-02-24

Senast uppdaterad: 2017-02-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se