Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damcupens mesta mästare

Coccinelle PC försvarade sin titel från i fjol och vann återigen Svenska Cupen Dam. Därmed är klubben från Malmö den som har flest segrar i cupen – fem stycken.

Coccinelle vann i helgen som gick Svenska Cupen Dam. Igen. De regerande mästarna fick i finalen möta Västeråsföreningen Boulett BK, som i poolspelet hade besegrat den andra stora förhandsfavoriten – Boo SK från Nacka.
Att Boulett slog Boo i poolens vinnarmöte innebar att Boo ställdes mot Coccinelle redan i semifinalen. Och där tog resan, precis som i fjol, slut för stockholmarna.
Det fjärde semifinallaget blev IFK Goteboule, som besegrade BK Strand och Åstorp.

Kul att kämpa
Men ingen rådde alltså på de regerande mästarna.
– Det är alltid kul att vinna. Och det är alltid kul att försvara en titel, säger Jessica Johansson, lagledare för Malmös mästartrupp.
– Kanske att det är lite extra kul när det är ett lag som inte spelar så mycket ihop och verkligen får kämpa för vinsterna.
Jessica Johansson och Linda Bengtsson utgjorde stommen i trippellaget. Kerstin Hjelm och Yvonne Åkesson turades om att göra konstellationen komplett. I dubbelspelet hade klubben också hjälp av Elisabet Larsson.

Svårt att avsluta
Det var lördagens vinnarmöte med göteborgarna i IFK Goteboule och söndagens semifinal mot Boo SK som var svårast att avsluta.
– I mötet med IFK Goteboule hade vi många chanser att avgöra vår dubbel, men vi tog dem aldrig. Och så slutade det med att de gav bort segern istället genom att spela in ett av våra klot. Det var lite tråkigt. I mötet med Boo var det nästan likadant – vi hade många chanser att avgöra men det tog lång tid innan vi lyckades, berättar Jessica.
Hon tycker att nivån på spelet var förvånansvärt låg emellanåt.
– Inte bara från vår sida, utan överlag. 

Mesta mästarna
Tidpunkten på säsongen kan vara en möjlig förklaring till det. Det är inte i februari spelarna brukar vara som mest väluppvärmda. Men någonting särskilt måste Coccinelles lag ha, eftersom de lyckas vinna återigen. Vad vågar Jessica inte säga.
– Det är alltid svårt att svara på – vad det är som gör det. Men rutinen spelar kanske en viss roll.
Lika vana vid att vinna Svenska Cupen Dam är det i alla fall inga andra som är.

Publicerad: 2017-03-01

Senast uppdaterad: 2017-03-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se