Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Han tar över landslaget

Det är nu klart att David Le Dantecs efterträdare som förbundskapten blir den tyske spelaren och tränaren Klaus Mohr. Mohr har redan hjälpt Sverige till en mästerskapsmedalj och förbundsledningen är övertygad om att det kommer att bli fler.

Efter den franske världsspelaren kommer en tysk. När David Le Dantec lämnar det svenska landslaget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tar Klaus Mohr över.
Klaus Mohr blev rejält omskriven Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i samband med fjolårets Veteran-EM, då det visade sig att ett av hans klot hade otillåtet innehåll. Som en följd av det diskvalificerades det tyska landslaget och Sverige fick ta emot en bronsmedalj.

Men Mohrs meritförteckning rymmer betydligt fler bedrifter än denna olycksaliga.


Bland annat har han spelat hem inte mindre än 13 guldmedaljer vid de tyska mästerskapen och under det senaste decenniet har han hållit uppskattade kurser under namnet "Pétanque in der Provence".
– Klaus Mohr hade ingen kännedom om det manipulerade EM-klotet förrän tävlingsledningen öppnade det. Däremot råder det ingen tvekan om att han är en mycket välmeriterad både spelare och tränare och vi känner oss mycket trygga i vår förvissning om att han kommer att ge det svenska landslaget betydligt fler medaljer framöver, säger Svenska Bouleförbundets ordförande, Pontus Thuresson, som är mycket nöjd med rekryteringen.

Mohr, som efter EM-incidenten är avstängd från det tyska landslaget, känner sig också belåten med att på det här viset kunna vara en del av internationell boule petanque också i fortsättningen.


En längre intervju med Klaus Mohr publiceras här på hemsidan nästa vecka.

Publicerad: 2017-04-01

Senast uppdaterad: 2017-04-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se