Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle till Danmark i Europacupens första fas

Sveriges representanter i Europacupen, Coccinelle PC, kommer i juli att åka till Danmark för att spela den första omgången. Där möter de – utöver värdnationen – Estland, Finland, Luxemburg, Tyskland och Wales i kampen om finalplatserna.

Coccinelle PC behöver inte åka längre än till Danmark för att spela första omgången av Europacupen. Chansen att Malmöklubben får med sig en större supporterskara till de viktiga uppgörelserna är med andra ord god.
Å andra sidan måste de tampas med de danska kamraterna i Boule Hedebo om finalplatserna. Som visserligen är två till antalet – och därmed finns möjligheten att både Danmark och Sverige tar sig till finalomgången i Tyskland, där åtta föreningar från lika många nationer i december kommer att göra upp om slutsegern.

Schweiz, Tyskland och Finland bland motståndarna
De tyska representanterna, från Burggarten Horb, finns också i Danmarksgruppen och lär göra allt de kan för att få delta i finalspelet på hemmaplan. Av de åtta fjolårsfinalisterna är det inte bara Boule Hedebo som återfinns i samma grupp som svenskarna – det gör också BP Riganelli Esch från Luxemburg. Kampen om de båda finalplatserna lär med andra ord bli tuff.

Nytt regelverk
Och går i år till på ett annat sätt än tidigare. Det europeiska förbundet beslutade vid sin kongress förra året att ändra reglerna för Europacupen, så att de i högre utsträckning påminner om de franska. En singelrond har införts, vilket innebär att spelet kommer att starta redan på torsdagen, och det är numera tillåtet att under pågående spel göra ett byte i trippel- och dubbelmatcherna.

I den dansk-svenska gruppen återfinns utöver redan nämnda klubblag ytterligare ett nordiskt – Finlands PSC Järvenpää – samt representanterna från Estland och Wales.

Norge till Belgien
Samma 27 nationer som i fjol har anmält sig till årets upplaga av Europacupen.
Det återstående nordiska laget, Økern PC från Norge, kommer att spela i den regerande mästarnationen – Belgien – och den enda grupp som består av bara sex lag. Representanterna från Holland, Österrike, England och Jersey åker också dit.

Dödens grupp i Schweiz
Den på papperet mest tacksamma lottningen visade sig något överraskande bli att placeras i Frankrike, tillsammans med de i särklass största förhandsfavoriterna i ABC Draguignan. Bakom dem finns nämligen ingen tidigare finalist och fältet är öppet mellan Bulgarien, Lettland, Tjeckien, Slovakien, Skottland och Ukraina.
Medan det ser ut att bli riktigt hårt i Schweiz, dit de så gott som ständiga finalisterna från Italien och Monaco kommer tillsammans med ungrare, slovener och polacker.

Europacupens första omgång spelas den 27-30 juli i de fyra länder som förra året tog sig till semifinalerna i Borås. Finalspelet arrangeras i Gersweiler, Tyskland, den första helgen i december.

Publicerad: 2017-04-10

Senast uppdaterad: 2017-04-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se