Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige vidare i fyra av fem VM

Även VM-dag nummer två slutade på näst intill bästa tänkbara sätt för Sverige. Som är vidare i fyra av fem klasser och ska spela tre åttondelsfinaler och en kvartsfinal i morgon, lördag.

Redan när dagen började var det klart att det äkta mixdubbelparet Joachim Andersson och Jessica Johansson hade gått vidare till åttondelsfinal.
Nu är de vidare till kvartsfinal.
Samtidigt är det klart att Sverige ska spela åttondelsfinal i herrdubbel, damdubbel och damsingel.
Det är alltså bara i herrsingeln Sverige har slagits ut, sedan Rickard Nilsson förlorat mot först Kees Koogje från Holland och därefter Fara N’Diaye från Senegal. Två förluster som det inte är så mycket att säga om. Mer än att Rickard såg ut att luras med i Koogjes snabba tempo och egentligen kunde ha bjudit honom mer motstånd.
Fara N’Diaye missade nog bara tre skott på hela matchen – och av alla träffarna var det nog bara tre han inte stannade på.
Rickard slutade på artonde plats och hade behövt ytterligare två segrar från sina motståndare för att klara sig kvar med bara två vinster.

De båda damerna, Noon Geffenblad och Jessica Johansson, hade också bara två vinster efter de fyra grundspelsmatcherna men är tack vare sina buchholzpoäng ett av tre lag med två vinster som får spela vidare i damdubbeln. Placering nummer 15 innebär att de får möta det andrarankade laget – Thailand.
Den åttondelsfinalen startar kl 8:30 på lördagsmorgonen. Samtidigt startar åttondelarna i herrarnas dubbel – där Joachim och Rickard, som samlade ihop tre segrar i de fyra matcher långa grundspelet, ska möta Ole Hågensen och Benny Bel-Lafkih från Norge. En lottning som båda de skandinaviska lagen nog är nöjda med – trots att den innebär att ett av dem kommer att vara ute ur VM klockan halv elva i morgon, lördag.

Efter dubbelklassernas åttondelsfinaler är det, klockan 10:30, dags för singlarna. Där kommer Noon Geffenblad, sedan hon under dagen besegrat både Serena Sacco från Italien och Ágnes Simon från Bulgarien, att ställas mot Sreymom Ouk från Kambodja.
Därefter blir det, klockan 12:00, kvartsfinal i mixdubbel.

Sedan Joachim och Jessica under fredagen spelat sin sista match i grundspelet – och i den besegrat England med 13-4 – stod det också klart att de slutade som tvåa inför åttondelsfinalerna, efter Frankrike. Därmed hamnade de båda lagen på varsin halva av slutspelsträdet och Sverige slutade på samma som tredjerankade Thailand. Som dock förlorade sin åttondelsfinal mot Italien och är utslaget.
Sverige avslutade sin andra VM-dag med att vinna sin åttondelsfinal mot Polen och kommer i morgon att spela kvartsfinal mot Canada, som hämtade upp ett underläge mot Holland och till slut vann sin åttondel.

Vi kommer att livesända så många svenska matcher som möjligt på vår facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samtliga kvartsfinaler i mixdubbel (kl 12:00), i slutspelsträdets ordning:
Frankrike – Malaysia
Spanien – Tunisien
Kambodja – Italien
Sverige – Canada 

I de övriga klasserna ser slutspelsträdet ut som följer:

Damdubbel (kl 8:30):
Tyskland – Kambodja
Belgien 1 – Monaco
Madagaskar – Tunisien
Israel – Spanien
Frankrike – Skottland
Belgien 2 – Luxemburg
Tjeckien – Canada
Sverige – Thailand

Herrdubbel (kl 8:30):
Kambodja – England
Tunisien – Tyskland
Madagaskar – Thailand
Malaysia – Mauritius
Italien – Belgien 1
Sverige – Norge
Frankrike – Belgien 2
Danmark – Spanien

Damsingel (kl 10:00):
Thailand – England
Tjeckien – Wales
Taiwan – Canada
Norge – Tunisien
Kambodja – Sverige
Belgien 1 – Spanien
Frankrike – Madagaskar
Polen – Österrike

Herrsingel (kl 10:00): Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Holland – Ryssland
Frankrike – Monaco
Kambodja – Belgien 1
Spanien – Senegal
Madagaskar – Danmark
Polen – Italien
Tjeckien – Tunisien
Luxemburg – Thailand

Publicerad: 2017-04-14

Senast uppdaterad: 2017-04-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se