Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boule-SM till Karlstad 2018

Nästa års Boule-SM kommer att spelas i Karlstad. Det ska byggas boulebanor både vid Löfbergs Arena och på Stora torget när SBF valt att samarbeta med kommunens evenemangsbolag som ägs av Färjestads BK.

Samtidigt som förberedelserna för årets Boule-SM pågår i Vetlanda har Svenska Bouleförbundet förberett kommande års mästerskap och nu står det klart att nästa års Boule-SM äger rum i Karlstad, den 15-21:e juli.
Den här gången har förbundet skrivit avtal direkt med evenemangsbolaget Great Event of Karlstad.
– Det är delvis ett nytt koncept som presenteras i och med Boule-SM i Karlstad, intygar förbundsordförande Pontus Thuresson och fortsätter:
­– SBF har tecknat avtal med Great event of Karlstad som ett bolag som är helägt av Färjestads BK och i och med detta blir det naturligt att förlägga huvuddelen av spelet till området i och kring Löfbergs Arena. En arena som har befintliga restauranger och försäljningsställen vilket gör det tacksamt att arrangera. Det som däremot saknas är grus…
Men sådant kommer. 15 000 kvadratmeter ska fyllas med grus när parkeringen framför arenan görs om till SM-banor. 

Central centercourt
Där kommer merparten av spelet under Boule-SM 2018 att gå av stapeln – men finalspelet får en mer framträdande plats än så.
– För att förstärka boulefesten kommer finalspelet att flyttas in till det centralaste Karlstad har att erbjuda, det vill säga Stora torget, och förhoppningen är givetvis att karlstadsborna ska dela boulefesten med oss, berättar Pontus.
En centercourt med åtta banor kommer att byggas upp mitt på Stora torget.
– Ett torg som omges av restauranger och uteserveringar. Ett utbud vi aldrig tidigare haft i anslutning till Boule-SM. Här finns allt från gatuköket till finkrogen, konstaterar Pontus – inte utan viss belåtenhet.

”Ett arrangemang många kommuner vill ha”
Också från Karlstads håll kommer tydlig förnöjelse.
– Det är mycket glädjande att Svenska Bouleförbundet valt att arrangera Boule-SM 2018 i Karlstad. Det är ett arrangemang som gynnar besöksnäringen genom det stora antalet deltagare samt stärker Karlstad som en idrottskommun med många mästerskap och större tävlingar, säger kommunalrådet Monika Bubholz (mp), ordförande i tillväxtutskottet och vice ordförande i kommunstyrelsen.
Lennart Åhs, som är VD för Great Event of Karlstad, är lika nöjd.
– Jag inledde diskussionen med Svenska Bouleförbundet för ett år sedan för att få hit tävlingen. Detta är ett arrangemang som många kommuner gärna vill ha, därför är jag extra glad att Boule-SM 2018 blir just i Karlstad, säger han.

Framtidens SM-melodi
Pontus, som är ordförande också i SM-kommittén, tror att den här modellen, där avtal skrivs direkt med evenemangsbolag, är framtidens.
– SBF kommer att söka samarbete också med lokala föreningar, men se över och effektivisera så vi kan arrangera SM med färre funktionärer – allt för att det i framtiden ska bli enklare att arrangera och skapa ett bättre Boule-SM. Får vi ner antalet funktionärer samtidigt som vi kan bygga bra tillfälliga banor öppnar sig stora möjligheter för utvecklingen av Boule-SM. Allt fler grusytor försvinner i våra städer och vill vi ha SM på bra och attraktiva platser är det denna typ av lösning vi ser, säger han.
– Genom att samarbeta med ett eventbolag får vi möjlighet att arrangera på platser vi annars inte skulle kunna arrangera SM på och här blir det en utmärkt marknadsföring för boulesporten på en ort med ett fåtal licenser i dagsläget, säger Pontus som hoppas på att de värmländska tävlingslicenserna ska öka i antal tack vare Boule-SM 2018.

Boule-SM 2018 spelas som vanligt vecka 29 – den 15-21/7.

Boka boende
En lista över boendealternativ finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-05-29

Senast uppdaterad: 2017-05-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se