Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespelet har startat

I helgen spelas det boule petanque över hela landet. 2017 års seriespel har startat och den viktiga klättringen upp och ner i och mellan divisionerna påbörjats. Storfavoriterna började blygsamt...

2017 års seriespel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är igång. I varje distrikt över hela landet spelas det boule under helgen när landets klubbar försöker avancera genom seriesystemet och ta sig så nära elitseriernas första plats som möjligt.

I den öppna klassens elitserie inledde nykomlingarna betydligt starkare än storfavoriterna. De regerande mästarna i Stockholmsklubben Sibirien CP spelade inte hem fler än två poäng, av sex möjliga, under den första dagen och deras främsta rival, fjolårstvåan Coccinelle PC Malmö, lyckades bara bärga en enda.


Nykomlingarna BK Kärnan (Helsingborg) och CB Bonbon (Skövde) kammade under lördagen hem fem respektive fyra poäng och återfanns efter första speldagen i tabellens topp, tillsammans med Sörbyängens BK (Örebro) och Lindome BK (Mölndal/Göteborg), som också lyckades ta fem poäng av sex möjliga, samt Boo SK (Nacka) med fyra poäng.

Under söndagen har varje elitserielag chansen att spela hem ytterligare sex poäng, så fortfarande kan mycket hända redan innan det i augusti är dags för sammandrag nummer två och sammandrabbningarna mellan fjolårets toppklubbar. Som alltså behöver lägga i en högre växel för att säkra en plats i tabellens övre halva och slutspelet i september.

I de båda ettorna, divisionerna under elitserien, ligger efter lördagen IFK Goteboule (Göteborg) och La Boule d'Or (Malmö) bäst till i den södra och Ödenäs IF (Alingsås) i den norra.

I veteranernas elitserie, där många av de spelare som förra helgen spelade landslagskval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – dock inte de slutgiltiga segrarna – nu möts igen, låg göteborgarna i Skatås BK, som ju tog sig till semifinal förra helgen, på andra plats efter lördagen. Till toppen hade Lejonkulan PC (Linköping), som så när förlorade sin plats i den högsta serien förra året, tagit sig.

Hur spelet i samtliga divisioner fortlöper under söndagen kan man som vanligt följa via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-06-18

Senast uppdaterad: 2017-06-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se