Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Varbergs Strandcup- full av överraskningar

Varbergs Strandcup, som avgjordes 29 juni - 2 juli, bjöd på uppehållsväder och överraskande resultat.

Varbergs Strandcup bjöd på många överraskningar under den gångna helgen. Det första var vädret; medan det regnade några mil från Varberg bjöds de öppna trippelspelarna på ett riktigt strålande sommarväder, tvärt emot alla prognoser som hotat med många millimeters regn. Många spelare kom till Varberg välutrustade med regnkläder och paraplyer men det blev i stället blåsten som i någon mån störde spelarna.

Även resultatmässigt bjöds vi på sensationella segrare, eller vad sägs om sista dagens dubbel där vinnarna blev Lucas Rudin och Martin Skärbäck efter en spännande och välspelad final mot Ulf Wallman och Henri von Eggers Patron. På vägen till finalen slog de Jessica Johansson och Joachim Andersson. Damdubbeln vanns av Susanne Adolfsson (ÅST) och Marina Edman (KÄR) som i finalen slog ett överraskningslag, Gudrun Andreasson (SKN) och Eva-Britt Wallin (SKT).

Förhandsfavoriterna och fjolårssegrarna i den nationella trippeln, Jessica Johansson, Joachim Andersson och Rickard Nilsson, fick se sig besegrade i semifinalen mot de blivande segrarna Stefan Giza, Henrik Hugosson och Anders Csapo. I finalen slog de Alexander Norin, Andreas Petersson och Ivar Liljegren.

I den nationella V55-trippeln segrade inte helt oväntat Roland Bengtsson, Håkan Berg och Yngve Evaldsson. Tvåa blev Michael Uppström, Sven Jönhede och Matts Lindén. Den sistnämnde vann torsdagens V60 dubbel tillsammans med Klas Nilsson. Framskjutna placeringar för Quatre Boule, alltså.

Arrangerande Kulknappen gladde sig åt alla positiva spelare och åt högt deltagarantal i alla klasser; det bådar gott för framtiden...

Publicerad: 2017-07-04

Senast uppdaterad: 2017-07-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se