Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Csapó, Wiede, Bolve och Janson mästare i mixdubbel

Camilla Csapó och Thomas Wiede visade nerver av stål när de tog sig till den öppna klassens mixdubbelfinal mot Yvonne och Simon Åkesson. Sedan vann de den också. Segrare i veteranklasserna blev Ulf och Eva Bolve respektive Clas och Carina Janson.

I de båda veteranklasserna blev det äkta par som vann SM i mixdubbel.
Ulf och Eva Bolve, Lejonkulan PC (Linköping), vann finalen i V55-klassen mot Lena Boye och Thorbjörn Hansson från Tyringe Boulegetingarna. Bronsmedaljerna gick till Berit Åslin och Lars-Åke Kulinder, Sundsvalls BK, samt Anita Rasmusson och Jonny Patron, BK Kärnan.

I V65-klassen var det Clas och Carina Janson från Malmöklubben La Boule d'Or som tog hand om mästartiteln efter att i finalen ha besegrat Monica och Stig-Olof Andersson, Tibro Déjà Vu.

Och i den öppna klassen slapp de äkta makarna Anders och Camilla Csapó möta varandra i finalen. Båda två hade tagit sig till semifinal – Anders tillsammans med Therese Broberg och Camilla med Thomas Wiede.
Båda Sibirienlagen hamnade i tämligen kraftigt underläge i sina respektive semifinaler och båda hämtade så småningom upp. Men Anders och Therese kom inte hela vägen i sin, där landslagsspelaren Simon Åkesson, Coccinelle PC Malmö, svarade för motståndet tillsammans med sin mamma Yvonne Åkesson.

Camilla och Thomas, däremot, höll nerverna i schack och lyckades vara som bäst just när de behövde det – i underläge 11-12 mot BK Kärnans Dan och Marina Edman.
Därefter vann de även finalen och blev svenska mästare, medan Yvonne och Simon fick nöja sig med ett silver. En valör som inte blir mindre imponerande om man betänker att Yvonne lyckats erövra den med en spricka i bäckenbenet.

Thomas har chansen att bli svensk mästare på nytt redan i dag, onsdag, eftersom han har tagit sig till semifinal också i singel. Camilla valde att ta ledigt efter guldet och invänta SM i trippel och dubbel.

Publicerad: 2017-07-19

Senast uppdaterad: 2017-07-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se