Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mäktigt mixguld till mästarna

De regerande mästarna i mixtrippel vann igen. Och lyckades därmed med någonting inga andra har klarat av. Bara Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson har fyra raka SM-guld.

Varken Martin Skärbäck, Lotta Larsson och Ali Abdi Aden eller några andra lyckades stoppa Coccinelles flaggskeppstrippel Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson, som alltså är de första boulespelarna som försvarar sina mästartitlar för tredje året i rad och vinner fyra raka SM-guld i samma klass.

Det var de ovan nämnda spelarna från Boo SK som fick årets sista chans att bryta Coccinelles guldsvit. Men även om finalen blev jämn var det återigen de regerande mästarna som spelade hem de sista poängen och vann med 13-10.

Sedan mixtrippeln infördes som SM-gren 2011 har Joachim, Rickard och Jessica stått på prispallen när medaljerna ska delas ut. Det blev ett brons första året och första guldet kom 2012. Året därpå förlorade de finalen och fick nöja sig med ett silver, innan de började rada upp gulden och mästartitlarna på varandra. Att deras dominans är av ett aldrig tidigare skådat slag lär också vara skälet till att Joachim Andersson tycker att det "känns helt sjukt".
– Det är svårt att förstå faktiskt.

Svenska mixtrippelmästare i V55-klassen blev Yngve Evaldsson, Gun Heidenreich och Werner Heidenreich från Helsingborgsklubben BK Kärnan och i V65-klassen Bo Ekberg, Seppo Luoma och Tuulikki Luoma, Flens BF.

Publicerad: 2017-07-19

Senast uppdaterad: 2017-07-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se