Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nytt svenskt rekord av Hugo Åkesson

Hugo Åkesson, Coccinelle PC Malmö, slog det svenska rekordet i precisionsskytte för juniorer när han i semifinalen sköt hela 48 poäng. Men SM-guldet tog den regerande mästaren Lucas Rudin från Örebro och Sörbyängens BK åter hand om.

Det var i SM-skyttets semifinal mellan 2015 års mästare, Sebastian Kallionpää, Arboga Oppboga Boulesällskap, och Hugo Åkesson, Coccinelle PC, poängen blev så höga att de nådde rekordnivå.


Inför lilleskotten i den femte och avslutande stationen stod det 22-33 till Hugos fördel och tack vare att Sebastian prickade de tre första lillarna fick han ytterligare 15 poäng. Men eftersom Hugo gjorde detsamma räckte det inte till seger för Sebastian – men till nytt svenskt rekord för Hugo, som slog Jessica Johanssons före detta världsrekord från 2005 med en poäng, när han nådde 48.

I finalen mot den regerande svenska mästaren Lucas Rudin, Sörbyängens BK, nådde Hugo inte samma höga nivå och stannade på 21 poäng. Vilket innebar att Lucas med sina 38 försvarade guldet och fortfarande är svensk mästare i juniorklassen.


Publicerad: 2017-07-20

Senast uppdaterad: 2017-07-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se