Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Singelguld till Silfverberg

William Silfverberg, Eva Carlsson och Jonny Patron vann de mycket dramatiska finalerna i Singel-SM:s öppna, dam- respektive V55-klass och Clas Warholm vann den inte fullt lika dramatiska V65-finalen.

Finalerna i Singel-SM kunde knappast ha blivit mer spännande om de varit regisserade av en professionell dramaturg.
Däremot hade vi klarat oss utan dramatiken i V65-klassens semifinal, som Jan Sandin från Westerviks BS tvingades avbryta för att få sitt hjärtflimmer undersökt av läkare.

Tibros Clas Warholm hade då ledningen med 12-8 och fick således bara ett poäng utan att spela när han tog sig till finalen mot Lars Ekh från Oskarshamn.
I finalen kom Warholm hela vägen till 13 och blev således svensk mästare. 


Clas Warholm.

De andra finalerna bjöd på betydligt mer spännande än vad det inledningsvis såg ut som.
I V55-finalen tog Jonny Patron, BK Kärnan, ledningen med 10-2 över Lars Frykberg, 018 Petanque Sällskap, i damfinalen hade Eva Carlsson, La Boule d’Or, ledningen med 8-1 över Jennifer Andersson Persson, Boulett BK och i den öppna finalen ledde Kärnans William Silfverberg över den redan korade mästaren i mixdubbel, Sibiriens Thomas Wiede med 11-3.


Jonny Patron.

Innan de kunde avgöra hade Andersson Persson kommit i kapp till 10-10, Wiede till 12-12 och Frykberg hade till och med gått om Patron, till 11-10.
Efter alla dessa imponerande upphämtningar, och den dramatik och anspänning som följde med dem, blev det trots allt Patron, Carlsson och Silfverberg som lyckades hålla nerver och handleder i schack och kunde ta hand om titlarna.


Eva Carlsson.

19-årige Silfverberg hade redan före finalen imponerat stort då han på de svårspelade banorna utanför arenan besegrade såväl BK Strands Johan Skagerlund som den regerande svenske mästaren Rickard Nilsson, Coccinelle, med 13-3. Samma siffror blev det mot Jessica Johansson, när han mötte henne på centercourtens väsensskilda underlag i semifinalen.
Den mest oväntade överraskningen kom först efter de dramatiska finalerna, då det visade sig att den nyblivne svenska mästaren William Silfverberg knappt kunde ta emot några segerkramar på grund av en smärtsam nackspärr…


Thomas Wiede.

I kväll kan William på nytt fmå Båda är klara för dagens kvar U23-landslagets Silfverberg chans att vinna ytterligare medaljer. Båda är klara för dagens kvarå möta Thomas Wiede i en SM-final, när den klass de flesta ser som den tyngsta – trippeln – ska avgöras. Båda är klara för dagens kvartsfinaler. Semifinalerna startar i kväll klockan 18:00 på centercourten i Sapa Arena, Vetlanda, där veckans alla SM-klasser avgörs.
För att Wiede ska nå dit måste han tillsammans med lagkamraterna Anders Csapó och Albin Plantin, först besegra de svenska mästarna i mixtrippel: Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC Malmö.

Publicerad: 2017-07-21

Senast uppdaterad: 2017-07-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se