Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinellespelarna är dubbla trippelmästare

Mixedtrippelmästarna från Coccinelle PC är nu också trippelmästare i den öppna klassen. Lejonkulan PC kammade hem gulden i såväl dam- som V65-klassen medan BK Kärnan lade beslag på guldet i V55-klassen.

Karl-Magnus Karlsson, Johan Skagerlund och Patric Larsson från BK Strand Hjo förde inledningsvis semifinalen mot de svenska mästarna i mixtrippel – Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC Malmö.
Men landslagsspelarna i Coccinelletrippeln är inte de som ger upp. Vid ställningen 6-7 kunde de ta över kommandot och behålla det till matchens slut. Strandspelarna fick inga fler poäng och Joachim, Jessica och Rickard tog sig på nytt till final.

Det gjorde också den välspelande trippeln Tobias Edman, Tobias Svensson och William Silfverberg från Helsingborgsklubben BK Kärnan, som i sin semifinal övertygade stort redan från början och kunde besegra de regerande mästarna Leo Brood Björk, Erik Lööf Ekström och Ali Abdi Aden, Boo SK.

Även i finalen hamnade Coccinelle inledningsvis i underläge. Men när 4-8 hade blivit 8-8 och 13-8 kunde Joachim, Jessica och Rickard åter kliva upp på prispallens översta steg och glädja sig åt ännu en mästartitel.

Kärnan fick ändå med sig ett guld från den prestigefyllda finalkvällen. I V55-klassen slog singelmästaren Jonny Patron och hans lagkamrater Roland Bengtsson och Håkan Berg finalmotståndarna Mikael Andersson, Kenneth Tengström, Åsa Tengström, Boulett BK.


Prispallen i damtrippel. Foto: Charlotte Nilsson.

Damklassens semifinaler var de som avgjordes först och med tydlig marginal tog sig Emma Köhalmi, Noon Geffenblad, Anette Westerlund från Malmöklubben Nobel Petanque samt Monica Eriksson, Gabriella Karp, Gitten Råsander från Linköping och Lejonkulan PC till SM-finalen.
Väl där dominerade Lejonkulan till en början stort och tog ledningen med 11-2 innan Nobelspelarna kunde komma in i matchen på allvar och sakta men säkert komma ikapp med ytterligare åtta poäng innan Lejonkulan lyckades knyta ihop säcken och avsluta matchen med 13-10.


V65-trippelns medaljörer. Foto: Charlotte Nilsson.

Lejonkulan blev dessutom svenska trippelmästare också i V65-klassen, där Arne Johansson, Inger Årnfelt, Lars-Erik Årnfelt i finalen besegrade ännu en Malmöklubb – Quatre Boules – och Marianne Lilja Nilsson, Tommy Ljungkvist och Klas Nilsson, som blev silvermedaljörer.

Trippelguldet är Jessicas Johansson tredje SM-guld för året och i kväll, lördag, har världsspelaren från Vetlanda chans att kamma hem ett fjärde, när hon tillsammans med Linda Bengtsson spelar dubbel.


Foto: Charlotte Nilsson.

Publicerad: 2017-07-22

Senast uppdaterad: 2017-07-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se