Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Världsspelaren från Vetlanda radade upp SM-medaljer på hemmaplan

Årets Boule-SM är över och samtliga svenska mästare utsedda. Vetlandas egen Jessica Johansson blev en av SM-hjältarna när hon spelade hem fyra medaljer av fem möjliga – och tre svenska mästartitlar.

Boule-SM är över och Vetlanda har blivit av med de drygt 1300 boulespelare som under föregående vecka gästade den småländska tätorten. En tätort som fostrat en av Sveriges främsta boulespelare genom tiderna.

Jessica Johansson, Coccinelle PC, kunde nu på hemmaplan ta emot priset för 2016 års bouleprestation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – den att hon under ett och samma år gav Sverige två stycken EM-silver genom att ta sig till final i såväl Singel-EM som EM i precisionsskytte. Och inte nog med det – under veckan som gick spelade hon på banorna i Vetlanda hem fyra SM-medaljer, av fyra möjliga, varav tre guld. Ett färskt SM-guld hade hon i bagaget redan när hon kom till Vetlanda, från Malmö, där hon numera bor, eftersom hon under RF:s SM-vecka i Borås blev svensk mästare i precisionsskyttets damklass.

Under veckan i Vetlanda blev hon svensk mästare i den öppna klassens trippel och mixtrippel tillsammans med lagkamraterna Joachim Andersson och Rickard Nilsson. Samt i damklassens dubbel tillsammans med Linda Bengtsson. Och dessutom spelade hon hem ett brons i öppen singel, där hon förlorade semifinalen mot den blivande mästaren William Silfverberg, BK Kärnan.

Det känns osannolikt att hon med ett sådant facit inte skulle känna sig nöjd.
– Rent resultatmässigt får man väl känna sig nöjd. Annars skulle man framstå som lite väl petig kanske, säger hon mycket riktigt när Boule-SM är över.
– Att jag inte är helt nöjd med mitt spel är en annan sak, lägger hon ändå till.
Under veckan i Vetlanda fick Jessica inte till skyttet som hon hade önskat och när hon spelade med sitt trippellag, där hon så gott som alltid startar som just skytt, fick vi som tittade på emellanåt se henne spela på läggarposition.
– Men man kommer en bra bit med bra lägg, som Jessica så riktigt konstaterar.

Att få vinna trippla SM-guld – och dessutom ett brons – på hemmaplan i Vetlanda var en speciell upplevelse för Jessica, även om hemmaplanen knappast gav henne någon spelmässig fördel.
– Jag är ju inte uppväxt på de banorna. Området med de väldigt steniga banorna var baksidan av den gamla klubbstugan – och dem spelade vi inte på. När de byggde arenan flyttade de klubbstugan till den plats där den nu ligger och byggde nya banor.
Jessicas gamla hemmabanor är med andra ord begravda under hockeyhallen.
Fördelen var alltså en annan.
– Det är många man känner runtom som har koll på hur det går och man får fler gratulationer än vanligt och från andra håll. Det är lite extra roligt.

Publicerad: 2017-07-26

Senast uppdaterad: 2017-07-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se