Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europacupen nästa utmaning för CPC

I dag startar Europacupen som utökats med singelspel. De 27 deltagande klubblagen, från lika många nationsförbund, ska bli åtta. Sveriges representanter, Coccinelle PC, har åkt till Danmark, där de bland andra slåss mot tyskar och luxemburgare.

Bara fem dagar efter avslutat SM, där de svenska spelarna under en hel vecka har tampats om mästartitlar, åker Coccinelle PC – med sju färska SM-medaljer, varav fyra guld, i bagaget – mot nästa stora uppdrag. Att representera Sverige i Europacupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två av sju lag till finalspelet
Sverige har hamnat i den danska gruppen och åker till Karlslunde utanför Köpenhamn, där de – utöver värdklubben Boule Hedebo – ska möta representanter för Estland, Finland, Luxemburg, Tyskland och Wales.
De två lag som lyckats bäst när spelet är över på söndag kväll går vidare till finalspelet i Tyskland den första helgen i december. 

Nya singelspelet ännu ingen nackdel
För första gången spelas Europacupen enligt den franska cupmodellen och singelmatcher kompletterar nu dubbel- och trippelspelet.
Vilket inte borde vara någon nackdel för Coccinelle, menar Jessica Johansson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som själv slutade på andra plats i Singel-EM.
– Inte än. Vi har ju ändå en del ganska bra singelspelare. Det är nog inte förrän man möter Frankrike och Italien i finalspelet som det blir en nackdel. Men man ska ta sig dit först…
För att det ska lyckas måste Coccinellespelarna verkligen göra sitt bästa, säger Jessica:
– Det är en ganska tajt grupp och det skulle kunna sluta lite hur som helst.

Spel torsdag förmiddag – söndag kväll
Danmarks Hedebo och Luxemburgs Riganelli-Esch, som båda var med under finalspelet i fjol, är tillsammans med Tysklands PC Burggarten och Finlands PSC Järvenpää de främsta konkurrenterna.
När spelet startar, klockan 14:30 på torsdagen, inleder svenskarna med singelspel mot Kohtla-Järve SHK från Estland. För att få plats inleds vissa möten med singlar medan andra spelar tripplar. Samtliga avslutas med dubblar.
Sverige möter Finland på fredagsförmiddagen, med start klockan halv nio, och är spellediga på eftermiddagen. Tyskland står för motståndet på lördag morgon och på eftermiddagen väntar Wales. Söndag förmiddag blir det skandinaviskt derby mot Danmark före det avslutande mötet mot Luxemburg.

Livesändning på Facebook
Följ de svenska matcherna via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där de sänds live förutsatt att tekniken fungerar.

Europacupens grupper (med värdnationerna först):
Grupp A: Danmark, Finland, Wales, Sverige, Luxemburg, Estland, Tyskland.
Grupp B: Frankrike, Lettland, Bulgarien, Ukraina, Tjeckien, Slovakien, Skottland.
Grupp C: Schweiz, Slovenien, Ryssland, Monaco, Ungern, Polen, Italien.
Grupp D: Belgien, Norge, Österrike, Jersey, England, Holland.

Publicerad: 2017-07-27

Senast uppdaterad: 2017-07-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se