Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Här är juniorernas VM-lag

Förbundskapten Jimmie Olsen har, efter avslutat Boule-SM, bestämt vilka fyra juniorer som i november åker till VM i Kina: Sebastian Kallionpää, Fride Olsén, Lucas Rudin och Linnea von Eggers Patron.

Fride Olsén, från Örebroföreningen Sörbyängens BK, gjorde oerhört bra ifrån sig under Boule-SM i Vetlanda. I juniorklassen blev han svensk mästare i nästan varje disciplin, inklusive singel. Dessutom gick fjortonåringen i den öppna klassen till sextondelsfinal i såväl singel som trippel. Och i dubbel tog han sig tillsammans med jämnårige Sebastian Kallionpää hela vägen till kvartsfinal, där de dessutom var mycket nära att besegra silvermedaljörerna Martin Skärbäck och Ali Abdi Aden. 

Suveräna SM-insatser premieras
För detta – bland annat – belönas Fride nu med en plats i det landslag som i november åker till Kina för att spela VM.
– Fride gör ett fantastiskt SM. Dessutom spelade han bra i elitserien och var högst delaktig i Sörbyängens fina resultat där, säger förbundskapten Jimmie Olsen och fortsätter:
– Han är en bra läggare och på de olika banorna i Vetlanda visade han tydligt att han behärskar både rullande och lyft.
Frides dubbelpartner från SM, Sebastian Kallionpää från Arboga Oppboga Boulesällskap, åker också med till VM.
– Sebbe är en given skytt i landslaget. Han gjorde som vanligt bra resultat i SM-skyttet och samma fina resa som Fride i den öppna dubbeln. Han har mognat oerhört mycket i år, tycker jag, och har ett helt annat lugn i dag än tidigare, säger Jimmie.

Framtidsbygge
Att Frides klubbkamrat Lucas Rudin också ingår i laget kan inte överraska någon som följt svensk boule de senaste åren. Örebrotalangen gjorde sin mästerskapsdebut redan som trettonåring, då han ingick i laget vid de förra juniorvärldsmästerskapen i Thailand.
– Han är utan tvekan den mest rutinerade junioren vi har. Han är bäst när det gäller och en spelare vars klot man kan spara till sådana lägen samt en god pådrivare med bra energi i matcherna.
Att alla de nämnda spelarna är födda år 2002 innebär att de har ytterligare två år som juniorer framför sig, vilket är ytterligare ett skäl till att Jimmie väljer att satsa på just dem.
– Att de är förstaårsjuniorer alla tre gör att vi verkligen kan bygga för framtiden. De har möjlighet att vara med vid två mästerskap till om de stannar kvar och tränar ordentligt.

Tjejen från Höör blir ordningsman
Sistaårsjunioren Linnea von Eggers Patron, från Helsingborgsklubben BK Kärnan, får göra kvartetten komplett.
– Hon hade varit högaktuell redan förra året om hon då inte hade behövt opererat knäna, säger Jimmie.
– Linnea gjorde också bra ifrån sig under SM, där hon kom till kvartsfinal i både öppen mixdubbel och damtrippel. Hon är lugn och härlig och funkar bra med alla i gruppen.
Sjuttonåringen kommer att fungera som lagledare vid sidan av banan, medan Lucas och Sebastian blir huvudansvariga för taktiken när de är i spel.
– Hon får hålla ordning på grabbarna.

VM i Kaihua spelas den 5-7 november.

Publicerad: 2017-07-31

Senast uppdaterad: 2017-07-31

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se