Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damernas VM-lag är klart

Nu är det sista av årets mästerskapslag uttaget och klart. Det blir Noon Geffenblad, Jenny Hamberg, Signe Holgersson och Lotta Larsson som åker till Dam-VM i Kina i november.

Förbundskapten Anders Larsson har satsat på att få till ett lag i ordets rätta bemärkelse, där spelarna fungerar bra tillsammans och därmed kan åstadkomma goda resultat.
Jessica Johansson har, av personliga skäl, tackat nej till medverkan vid årets VM och förbundskaptenen erkänner att uttagningen var svår att göra. Många av spelarna är i hans ögon jämnstarka och han har försökt hitta de spelare som kan passa bäst ihop.
– Jag har försökt trycka ännu mer på LAGET än vanligt, säger Anders Larsson.

Noon och Lotta med från förra laget
Och då valde han alltså att låta Noon Geffenblad, Jenny Hamberg, Signe Holgersson och Lotta Larsson bilda det.
Noon, som tillhör Malmöklubben Nobel Petanque, var med också vid det VM som redan har spelats i år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – det i singel, dubbel och mixdubbel – där hon gjorde bra ifrån sig.
– Hon lyckades så bra där att det känns som någonting man absolut vill spinna vidare på, som förbundskaptenen säger.
– Det kommer också att bli hon som tar hand om precisionsskyttet.
Noon var också med vid förra årets EM, där Sverige slutade på en femteplats efter att ha förlorat kvartsfinalen mot Italien. Precis som Lotta Larsson.
– Hon gjorde ett bra SM och har gjort en bra säsong över huvud taget. Hon är rutinerad som tusan och det är bra att ha henne som ledare på banan, säger Anders.

Jenny och Signe bra lagspelare
Signe Holgersson, som tävlade tillsammans med Lotta Larsson i det förra världsmästerskapet, i Thailand 2015, kommer att göra det igen.
– Hon är en duktig läggare som vågar ta för sig på banan och har en profil som jag tror komma att fungera väldigt bra ihop med de andra, säger förbundskaptenen om spelaren från Västeråsklubben Boulett BK.
– Precis som Jenny – hon passar också väldigt bra in i gruppen och hon gjorde väldigt bra ifrån sig i Palavas, på den internationella tävlingen där, fortsätter han – eftersom det är Lottas klubbkamrat från Boo SK som gör laget komplett.

Kämpaglöd och harmoni som ledord
Dam-VM i Kina spelas den 9–12 november, direkt efter Junior-VM. Och förbundskaptenen betonar att det är någonting helt annat än förra årets EM.
– Nu är förutsättningarna helt andra. Nu är det världsmästerskap. I Asien.
Anders säger att han har försökt bygga ett lag som ska kunna visa både kämpaglöd och harmoni under den långa resan och världsmästerskapet.

Publicerad: 2017-08-14

Senast uppdaterad: 2017-08-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se