Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu står striden om slutspelen

Det är dags för omgång två av seriespelet. I helgen avgörs vilka klubbar som tar sig till kval- och slutspel, liksom vilka som tar hand om platserna för direktupp- (och ner-) flyttning.

Lindome BK och BK Kärnan ligger bäst till i elitserien och toppstriden ser just nu ut att stå emellan Göteborgs- och Helsingborgsklubbarna. Fast i elitserien handlar det den här gången framför allt om att placera sig på den övre halvan och ta sig vidare till slutspelet i september.
Det har alla elitserielagen fortfarande möjligheten att lyckas med, även om det ser förvånansvärt tufft ut för BK Strand Hjo. Klubben, som har gott om skickliga spelare vid sidan av EM-deltagaren och skyttemästaren Patric Larsson, placerade sig överraskande allra sist efter det första sammandraget. För att de ska kunna klättra upp till en sjätteplats krävs med andra ord lite extra.

Spelare saknas
Det ryktas om brist på ordinarie a-lagsspelare i de båda Stockholmsklubbarna Sibirien CP och Boo SK, som dock båda redan ligger bra till, på en tredje- respektive fjärdeplats.
Coccinelle PC ligger just nu femma och kommer med samma laguppställning som sist (utan Rickard Nilsson, Jonas Jacobsen och Freddie Tapper), borde också klara att hänga kvar bland topp-sex.
Men kampen om den sista slutspelsplatsen, där Örebroklubben Sörbyängen ligger innan helgens spel startat, lär bli jämn.

Viktiga vinster i ettorna
Det är i första hand IFK Goteboule och La Boule d’Or som slåss om direktuppflyttningen till elitserien i division 1 södra. I norrettan är fler inblandade: Ödenäs, Trix, Boulett och Tjust har alla goda möjligheter.

Helsingborg i topp hos veteranerna
I veteranernas elitserie ligger BK Kärnan i topp, tätt följda av Lejonkulan och Boo SK.
Även här är det framför allt kampen kring sjätteplatsen som är av allra störst betydelse.
Just nu ser det ut som om det kommer att bli de båda Göteborgsklubbarna Slottsskogen och Skatås som slåss med Stockholmarna i Fagersjö och Boulero om vilka två som hänger kvar till slutspelet.

Halmstad huserar flest
Elitserierna – och merparten av resterande förbundsserier – möts i Halmstad. Övriga i Mora.
Dessutom spelas det från division 3 och nedåt över hela landet för att, bland annat, avgöra vilka klubbar som klättrar upp till förbundsserienivå inför nästa säsong.

Följ seriespelet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-08-18

Senast uppdaterad: 2017-08-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se