Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Trix och La Boule d'Or till Elitserien

Det är klart för slutspel i Elitserien och Veteranelitserien. Samtidigt står det klart att Malmöklubben La Boule d’Or och Skövdes Club La Boule de Trix kommer att spela i Elitserien nästa säsong.

Efter det andra seriesammandraget som avgjordes under helgen som gick är det nu klart vilka sex klubbar som gör upp i de båda elitseriernas slutspel i Linköping i september.
Lindome BK behöll ledningen hela vägen i den öppna klassen och är därmed det lag som kommer att vinna om två föreningar hamnar på samma position i slutspelet.
De regerande mästarna, Sibirien CP, slutade på tredje plats och finns även de med i slutspelet. Fjolårstvåorna Coccinelle PC klarade sig med nöd och näppe till slutspelet, då de tog den sjätte och sista platsen bara en poäng före Ronneby och Boulero, som slipper kval och redan har säkrat sina platser i nästa års upplaga av elitserien.
Helsingborgsklubben Kärnan, som var ett nytillkommet lag i årets elitserie, tog sig hela vägen till andraplatsen och är tillsammans med Boo SK nykomlingar i årets slutspel. Sörbyängen från Örebro är, precis som i fjol, med också i år.
Lejonkulan PC och Svärdsjö IF åker ur Elitserien, medan Västgötaklubbarna Bonbon och BK Strand får kvala för att försöka behålla sina platser.

Dramatik när Trix tog sig till Elitserien
La Boule d’Or från Malmö kommer att ta plats i Elitserien nästa säsong. De vann klart Division 1 Södra före Le Petit (Knäred) och Halmstad Petank, som får en ny chans att nå Elitserien via kvalspel.
Avslutningen av Division 1 Norra blev mer dramatisk. Alingsåsföreningen Ödenäs och Skövdes Club La Boule de Trix tampades om segern och när Ödenäs vunnit mötet de båda föreningarna emellan var Trix tvungna att få hjälp av Tjust PC med att besegra rivalerna, samtidigt som de själva behövde slå Västerås Boulett BK.
När det i mötet mellan Trix och Boulett stod 2-1 i matcher till västgötarna och 12-12 i den avgörande lade Boulett in sitt sista klot på poängplats. Trix hade bara ett klot kvar och Stefan ”Proppen” Karlsson var pressad att träffa matchens sista skott. Vilket han gjorde. När Tjust bara någon minut senare vann sitt möte mot Ödenäs kunde Skövdeborna brista ut i jubelrop – deras plats i Elitserien var säkrad.
För Ödenäs och Tjust väntar kvalspel. 

Övriga seriesegrare som är klara för uppflyttning:
Till Division 1: Nobel Petanque (Malmö), D.E. La Boule (Göteborg), Maria BK (Stockholm), Fagersjö PS (Stockholm).
Till Division 2: Gothenburg Boule Bangers, Kalix BK, Pekings Pärlor (Norrköping), Tyringe Boulegetingarna, Tempête Club de Pétanque (Stockholm), Eskilstuna Boule Petanque Sällskap, Kronängs IF (Borås). 

Kärnan i topp hos veteranerna
I Veteranelitserien blev det en jämn kamp om slutspelsplatserna. BK Kärnan, Helsingborg, och Boo SK, Nacka, var klara för plats ett respektive två. Sedan var det jämnare. Boulero (Stockholm) och Lejonkulan (Linköping) slutade på tolv poäng, Slottssskogens PC (Göteborg) på elva. Stockholmarna i Boulesjevikerna kunde ta den sjätte och sista platsen tack vare bättre matchkvot än konkurrenterna från Fagersjö och La Boule Joyeuse, Gävle, som alla hamnade på tio poäng.

Samtliga slutspels- och kvalserier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avgörs i Linköping den 9-10 september.

Publicerad: 2017-08-23

Senast uppdaterad: 2017-08-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se