Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boule i Boulognerskogen

Skövde och Club La Boule de Trix bjuder på nytt in till nordisk petanquehelg. Nu på ny tid och ny plats. Den här gången kommer boulefesten att sammanfalla med Matfestivalen och boulespelarna hålla till i den namnmässigt lämpade Boulognerskogen.

Nordic Petanque Weekend Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är sedan några år tillbaka ett uppskattat inslag i den svenska boulekalendern. Den stora internationella tävlingen, som spelas centralt i Skövde, lockar alltid svenska landslag och utländska gäster.
I år blir det återbesök av landslaget från Monaco, fransoser, walesare och norrmän. Dessutom värmer alla de svenska landslagen upp inför nästa månads EM (för herrar och U23:or).
Men tidigare har NPW alltid spelats i maj månad. I år har den flyttat till augusti. Och dessutom bytt plats – från Kyrkparken till Boulognerskogen. 

Vill samverka med Matfestivalen
Det främsta skälet till båda flyttarna är att tävlingen nu sammanfaller med Matfestivalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
– Vi tycker att den är rolig och någonting som fler borde komma på. Det händer mer i Skövde då, säger tävlingsgeneralen Mattias Thorell.
Under Matfestivalen är Kyrkparken upptagen, då det där byggs upp ett restaurangområde i vilket mängder av restauranger serverar mat framför en scen varifrån det vankas underhållning av olika slag.


Mattias Thorell.

Därför flyttas boulespelet till Boulognerskogen – en större park som också den ligger centralt i Skövde, precis på andra sidan järnvägsspåren.
– Där är minst lika fint – om inte finare, säger Mattias.
– Det är lite mer öppet där och vi kan göra en centercourt med fyra fullstora banor. Sekretariatet och fiket, där vi även kommer att servera frukost som man kan förbeställa, kan vara centralt placerade, fortsätter han.

Hundra spelar singel
I år skippar tävlingsledningen den Masterstävling som tidigare har inlett helgen. På fredagen blir det nu en V55-dubbel som startar redan klockan tio och därefter en singeltävling med spelstart klockan 16:00. Den stora trippeltävlingen spelas från början till slut under lördagen och på söndagen blir det dubbelspel.
Till singeltävlingen är nästan hundra spelare anmälda. Och i skrivande stund är det ett femtiotal lag i trippeltävlingen. Mattias vill ha fler.
– Det blir väl som vanligt, runt 70 lag – och det är väl bra. Men jag vill ju alltid att det ska bli 500 lag. Vi har alltid haft ambitionen att bli större, säger han.
I år krockar tävlingen med Köpenhamn Open. Det har Mattias varit medveten om från början och det bekymrar honom inte.
– Skåningarna brukar inte komma ändå. Och det krockar alltid med något – jag tror att det finns utrymme för båda tävlingarna. 

Mattias ser fram emot helgen.
– Det kommer att bli kul. Vi ska ha både skytte- och läggtävlingar med bra priser. Och vi kommer att ha sidospel om folk vill det.

Man kan fortfarande anmäla sig till helgens tävlingar via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..            

Publicerad: 2017-08-24

Senast uppdaterad: 2017-08-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se