Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteranerna landskampar i helgen

I dag åker veteranlandslaget till Danmark för att, tillsammans med representanter för fem andra nationsförbund, spela Nations Veterans Cup. Sverige representeras av två lag, varav det ena är EM-laget som får värma upp inför mästerskapet nästa månad.

De två finalisterna i årets landslagskval för veteraner åker i dag till Hvidovre utanför Köpenhamn där Nations Veterans Cup startar i morgon. Det rör sig alltså om EM-laget från Maria BK – Peter Bengtsson, Leif Bäckström, Åke Löwbeer och Jona Näs – och andrapristagarna från Boo SK – Dag Hervieu, Ove Lindeberg och Jan Vejdegren. Med på resan finns också coachen Dennis Duvenfelt, som kommer att ackompanjera EM-laget även under nästa Danmarksresa, till Europamästerskapet.

Sex nationer tävlar
Den här helgen är det sex nationsförbund som deltar. Utöver Sverige och värdnationen är det Norge, Skottland, Jersey och den regerande europamästarnationen Holland.
Spelet startar på lördag klockan halv tio. Alla lag möter alla andra, utom sina nationskamrater, och spelar med andra ord tio matcher var. Matcherna är tidsbegränsade och man får tre poäng för varje vinst med 13 poäng, två poäng för en vinst med lägre poäng och en poäng för oavgjord match.
När alla poäng summeras på söndagseftermiddagen delas pris ut till både bästa lag och bästa nation.

Rapporter från helgens tävling kommer löpande på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Livesändningar visas på danska förbundets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-09-01

Senast uppdaterad: 2017-09-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se