Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fantastisk Fazzino vann Masters

Lag Fazzino vann när årets upplaga av den mest prestigefyllda tävlingen, franska Masters de Pétanque, avgjordes på onsdagskvällen.

Lag Fazzino – som utöver Christian Fazzino själv bestod av den före detta världsmästaren från Madagaskar, Christian Andriantseheno, italienaren Diego Rizzi och belgaren Claudy Weibel – hade placerat sig i topp efter de sju kvalificeringsomgångarna.
Men fick det tufft i semifinalen mot Lacroix, Montero, Robineau och Rocher, där segern bärgades med minsta möjliga marginal, 13-12, sedan Dylan Rocher missat lägg för match Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I den andra semifinalen slog Lag Frankrike – Hureau, Loy, Quintais och Suchaud – enkelt motståndarna i Lag Fournié.

Bländande final
Finalen bjöd på ett fullständigt bländande spel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med det säkraste skytte man kan föreställa sig. Lag Fazzino tog kommandot redan från början och de franska landslagsspelarna kom aldrig längre än till fyra poäng.
(Här bör nämnas att det bara är två av lagmedlemmarna – Quintais och Suchaud – som kommer att spela EM för Frankrike om ett par veckor. Då tillsammans med Henri Lacroix och Dylan Rocher.)40 år på toppen
Legendaren Christian Fazzino visar vid 61 års ålder att han fortfarande tillhör den allra yppersta eliten inom boule petanque och att han har lyckats hålla sådan klass i mer än 40 år – ända sedan han 1975 vann sitt första franska mästerskap i singel.
Den här segern innebär den fyrfaldige världsmästarens tredje masterstitel. Sist Fazzino vann, 2013, gjorde han det tillsammans med tre av de nuvarande finalmotståndarna – Hureau, Quintais och Suchaud, som är den med flest masterstitlar genom tiderna.
För Andriantseheno och Rizzi innebar det här första mastersvinsten.


Publicerad: 2017-09-07

Senast uppdaterad: 2017-09-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se