Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sveriges EM-hopp står till U23-herrar och skyttar

Det svenska hoppet står till U23-herrarna, som ser sagolikt starka ut, och precisionsskyttarna. U23-damerna spelar Nationernas Cup, liksom de seniora herrarna – som nu måste säkra den svenska VM-platsen.

Sverige är utslaget ur Herr-EM och det svenska laget ska – precis som U23-damerna – under lördagen istället spela Nationernas Cup.

Det blev inga vinster för det unga damlaget, som nu kommer att spela Nationernas Cup. De spelar i en pool med Slovakien och Holland. Trean där åker ut och de båda återstående lagen spelar semifinal mot pooltreorna från EM-poolerna, som alltså får en ny chans i Nationernas Cup.

Herrlaget utslaget
Tråkigt nog kommer Sverige att spela Nationernas Cup också i herrklassen (seniorer).  Efter tre förluster slogs det svenska laget ut ur Herr-EM.
Sverige fick en bra start med vinst mot Tyskland och fick därefter möta det franska drömlaget med en väntad förlust som följd. Vinst mot Israel, men förlust mot Spanien gjorde att svenskarna var pressade att vinna den femte och sista matchen i grundspelet för att ta sig vidare.
Där fick de möta Turkiet, som hade spelat riktigt bra tidigare under dagen och som gjorde det även nu – inte minst skytten. Svenskarna kom inte upp till den nivå de normalt spelar på och hade därmed ingen möjlighet att besegra turkarna.


Det svenska herrlaget fick möta Frankrikes dreamteam: coachen Alain Bideau, Philippe Suchaud, Dylan Rocher, Henri Lacroix och Philippe Quintais. Foto: Lasse Franck.

Återstår att säkra VM-platsen
Nu gäller det för Sverige att ta sig till kvartsfinal i Nationernas Cup. Är man inte med bland de åtta främsta nationerna där får man inte delta i VM nästa år.
Det borde inte vara några problem, med tanke på att Sverige spelar i samma pool som Ukraina, Israel och antingen Andorra eller Lettland – de båda lagen möts om den sista poolplatsen.

U23-herrarna bäst av alla hittills
Det svenska EM-hoppet står alltså till de svenska U23-herrarna. Som ser ruggigt stabila ut och är rankade som EM:s bästa lag efter grundspelet. I toppmötet mot Schweiz svarade svenskarna för en snudd på magisk vändning i den allra sista rundan, gick upp till 12-12 och tvingade därmed fram ytterligare en spelomgång, där svenskarna inte gjorde några misstag.

Två – kanske tre – kvartsfinaler i skytte
Dessutom är alla precisionsskyttarna kvar i spel.
Linn Callderyd var bäst av damerna efter återkvalet, där hon på nytt sköt 22 poäng, och kommer att möta Samantha Thatcher från England i kvartsfinal.
Simon Åkesson tog sig vidare som sista man från återkvalet, där han sköt 38 poäng. Det gjorde att han fick 59 sammanlagt. Det fick även två andra skyttar, men Simon var den av dem som skjutit hem flest fempoängare och fick därmed kvartsfinalplatsen mot Frankrikes Tyson Molinas.

Patric Larsson har ännu inte skjutit sin andra serie. Det gör han på lördag morgon, någon gång kring klockan nio.
Det är så den tredje EM-dagen startar för svensk del. Därefter blir det kvartsfinaler i skytte innan lagspelet återupptas.

Följ alltsammans via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


36 nationer deltar i EM som spelas i Saint-Pierre-lès-Elbeuf, Normandie, Frankrike. Foto: Lasse Franck.

Publicerad: 2017-09-23

Senast uppdaterad: 2017-09-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se