Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorerna vidare i junior-VM i Kina

Efter gårdagen hade juniorerna en vinst av tre möjliga inför dagens två avslutande matcher i grundomgången. i första mötet stod Taiwan för motståndet och Sverige fick en tuff start direkt

Sverige började svagt och Taiwan kunde direkt koppla grepet genom att ta fyra poäng. Även i runda två kom sverige i problem efter flera dåliga lägg. Taivan hade tre klot kvar när Lucas Rudin räddar upp det hela med en mycket viktig kloss, dock lyckas Tawan ta en etta och öka på till 5-0.

Svenskarnas spel blir lite bättre och Sebastian Kallionpää bäddar för svenska poäng genom att skjuta två träff var av en "kalle". Taiwan missar flera lägg men lägger in sista. Bra läge för sverige att komma in i matchen tyvärr missa tre skott och Taiwanesiskt poäng 6-0.

Vid 1-7 gör Sverige ett byte -  ut går Linnéa von Eggers Patron och in kommer Fride Olsén. Bytet ger ingen omedelbar effekt men vid 1-8 får sverige ett bra läge när Taiwan spelar ut alla sina på sverges första. Killarna fylller på bra och sverge tar en femma och redusterar till 6-8. Nödvändiga poäng då tiden tiden går ut strax efter denna rundan.

Fride lägger vid lillen direkt, Taiwan svarar med en kalle och svenskarna kommer av sig helt och Tawan står med fem klot kvar och avgör matchen... 

Sverige var nu tvuget att vinna den avslutande omgången och dessutom ha tur med övriga resultat då man låg 28 infö sista där de 24 bästa går vidare i huvudtureringen. Motståndare i avslutningsrundan blev Ungern.

Sverige hittade ett betydligt stabilar spel i matchen och stod med klot kvar i samtliga rundena när ungrarna spelat sina. 13-0 på fem omgångar mot ett svagt spelande Ungern. Sverige tog således chansen och slutade på 22 plats och är klara .för fotsatt spel.

Nu väntar Japan i play off för att nå 1/8. Japan som snuvade svergie på vinsten med sitt sista klot i gårdagens tredje omgång. Dags för revange alltså. Denna match spelas 7:30 svensk tid.

För övrigt för vi ingen kontakt med  Facebook just nu.

Publicerad: 2017-11-06

Senast uppdaterad: 2017-11-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se