Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorerna föll mot Madagaskar i kvartsfinalen

Sverige föll med 13-3 mot Madagaskar i kvartsfinalen i Junior-VM, men saknade inte chanser att koppla greppet. Regnet hängde i luften och morgonens regn hade gjort banorna förrädiska att lägga på, vilket båda lagen fick erfara.

Sverige utnyttjade direkt ett läge där Madagaskar lagt bort flera klot och kunde ta en trea med mersmak. Banorna gjorde att flera lägg för båda lagen antingen blev rejält korta alternativ stack i väg då det blev för mycket asfalt i nedslagen.

Madagaskar gick om till 4-3 i nästkommande runda. I tredje rundan får Sverige ett jätteläge när Madagaskar sprider alla sina klot och har bästa kulan cirka 80-90 bakom. Sverige lägger in tre av fyra klot, men när det näst sista ska spelas blir lägget långt och flyttar oturligt nog lillen till två motståndarklot. När även sista svenska kulan hamnar utanför poängplats blir ställningen 3-6 istället för ett svenskt tryck.
Spelarna hämtar sig tyvärr inte efter detta – två rundor senare står Madagaskar som vinnare av kvartsfinalen med 13-3

Övriga kvartsfinaler:

Frankrike 1–Tunisien: 13-6.
Här avgör Frankrike med en fempoängare vid ställningen 8-6.

Belgien–Marocko: 13-0.

Frankrike–Italien: 13-9.
I denna match har Frankrike det tungt och vid ställningen 4-9 begär fransmännen medicinsk paus (de har redan nyttjat sitt byte av spelare). Spelaren kommer dock tillbaka i sista stund och har uppenbarligen tillfrisknat, då Frankrike vänder det hela till 13-9.

Danmark som mötte England i sin kvartsfinal i Nationernas Cup föll i en mycket jämn match. Danmark hade skott för match och träffade, men kontrade samtidigt lillen till två engelska poäng, vilket gav motståndarna vinsten med 13-11. 

Publicerad: 2017-11-07

Senast uppdaterad: 2017-11-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se