Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu inleder Coccinelle Europacupens finalspel

Den här helgen avgörs Europacupen. Sveriges Coccinelle PC är med i finalspelet, som går av stapeln i tyska Gersweiler. Lag från Frankrike, Belgien, Monaco, Tyskland, Italien, Holland och Slovakien är också med och tävlar om slutsegern.

Coccinelle lyckades ta sig till finalspelet i Tyskland genom att besegra Luxemburgs klubblag Riganelli-Esch och sluta på andra plats i sin kvalgrupp, bakom Tysklands Burggarten Horb.

Franska favoriter
Solklara favoriter till slutsegern är Frankrikes Draguignan. Inte så konstigt med tanke på att de i laguppställningen har spelare som Henri Lacroix, Dylan Rocher, Stéphane Robineau, Romain Fournié, Jean-Michel Puccinelli och Yolanda Matarranz.

Bland de främsta utmanarna finns CB Monegasque, med Franck Millo och resten av Monacos landslagsspelare, samt Diego Rizzis italienska klubb Luigi Biarese.
Och så den regerande mästarnationen, Belgien, som i år representeras av PC Pachy, där Jeremy Pardoen och Geoffrey Haulotte spelar.

De övriga finalklubbarna är JBC ’t Dupke från Holland och CAP Bratislava, Slovakien.

Halva laguppställningen fattas
Från laguppställningen som i Danmark tog Coccinelle till finalspelet saknas nu Kerstin Hjelm, Jonas Jacobsen, Anders Larsson och Freddie Tapper. Arbete och annat har kommit emellan. Istället finns Jan Simonsen och Magnus Wedel på plats i Tyskland tillsammans med Joachim Andersson, Jessica Johansson, Rickard Nilsson och Simon Åkesson. Avbytare saknas alltså.
– Jag tror inte att slutresultatet kommer att påverkas så mycket av det, säger Joachim Andersson, som ser fram emot helgen.
– Det är kul att bara vara där och få spela mot de spelarna som kommer hit. Här kan man få möta världens bästa boulespelare fyra gånger på raken. Det är inspirerande.

Coccinelles chanser vet Joachim inte riktigt vad han ska säga om.
– Många av de här spelarna kanske vi inte rår på. Draguignan rår vi i alla fall inte på. Sverige har historiskt sett inte slagit Frankrike så många gånger som det krävs att man gör under en och samma dag här, säger Joachim som nu spelar Europacupen för tionde gången.

Lottningen viktig
Han har märkt att Coccinelle och deras spelare blir betraktade på ett annat sätt sedan de tagit några skalper i de europeiska sammanhangen.
– Sedan vi slog Monaco blir vi sedda som en av de andra stora klubbarna. Kan vi göra bra ifrån oss igen kan vi tjäna på det framöver.
Möjligheterna beror mycket på lottningen. Skulle Coccinelle hamna i samma grupp som Frankrike, Italien och Monaco eller Belgien är chanserna att ta sig vidare till semifinal begränsade.
– Man kan göra en vansinnigt bra helg och ändå sluta sjua, som Joachim säger.

Lottningen äger rum på fredagsförmiddagen och det första mötet spelas på eftermiddagen, klockan 14:30. De två följande gruppspelsmatcherna äger rum under lördagen (spelstart: 08:30) och på söndagsförmiddagen spelas semifinaler och placeringsmatcher innan det är dags för final på söndag eftermiddag.

Följ finalspelet live
Livesändningar från finalhelgen kan man se via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Vi kommer också att uppdatera vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med information om hur finalspelet i Europacupen fortskrider.

Publicerad: 2017-11-30

Senast uppdaterad: 2017-12-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se