Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

CPC/MAR vann Fyrlingens helsvenska final

Det blev – för första gången på sex år – en helsvensk final i årets upplaga av Fyrlingen, som avgjordes under helgen som gick. Segrare blev Maria BK:s Ali Abdi Aden tillsammans med Joachim Andersson, Patric Larsson och Rickard Nilsson, Coccinelle.

De regerande mästarna, danskarna Lasse Dithmar, Anders Erlandsen, Christian Nielsen och Morten Saxild, tog sig till semifinal. Där ställdes de mot Sibiriens Anders Csapó, Andreas Petersson tillsammans med Kävlinges Tobias Svensson, som i den inledande trippeln tog ledningen med 10-0. Ändå lyckades danskarna vända och vinna med siffrorna 13-11.
Det blåste alltså medvind för Danmark inför dubblarna och deras spelare tog också ledningen i båda matcherna. Men återigen vände vinden och den här gången var det svenskarna som bjöd på starka upphämtningar när de till slut tog sig till final genom att vinna båda dubblarna (13-10, 13-8) och mötet.


Regerande mästarna Lasse Dithmar, Anders Erlandsen, Christian Nielsen och Morten Saxild fick i år nöja sig med en tredjeplats. Foto: Fyrlingen.

Semifinalerna följde samma mönster
Den andra semifinalens svenskar – Ali Abdi Aden, Joachim Andersson, Patric Larsson och Rickard Nilsson – hade också utländskt motstånd.  Där var det Frédéric Bauer, Thierry Bezandry, Max Carlström och Marius Wang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som stod för motståndet.
Även här led svenskarna nederlag i trippeln (10-13) men revanscherade sig i dubblarna (13-5, 13-6).


Marius Wang, Thierry Bezandry, Frédéric Bauer och Max Carlström. Foto: Fyrlingen.

Joachim Andersson blev dubbel vinnare
I finalen var det Sibirien/Kävlinge som vann trippeln med 13-11 innan också den avgjordes genom en dubbel dubbelseger – Coccinelle/Maria vann på nytt med siffrorna 13-5 och 13-6 och blev därmed Fyrlingens mästare 2018.
För Joachim Andersson blev helgen extra minnesvärd. Han inte bara tillhörde helgens vinnare – han blev också tredje spelare att väljas in i Fyrlingens Hall of fame. Detta eftersom han – trots att han bara varit med och vunnit tävlingen en gång tidigare – är den som flest gånger stått på prispallen. Han har dessutom varit med och spelat tävlingen varje gång sedan den startade 2011.
Sedan tidigare finns Albin Plantin och Benny Bel-Lafkih i den berömda hallen.

Nöjd tävlingsledare imponerades av Larssons skytte
Precis som vanligt haglar lovorden över tävlingen och tävlingsledaren Herman Thorell, som under helgen framför allt imponerats av Patric Larssons skytte samt det läggspel som Joachim Andersson pressade Bauer och Bezandry med när de möttes i semifinalens dubbel, är nöjd.
Även om det i dubbeltävlingen för veteraner, där 2016 års landslagsspelare möttes i finalen – Dennis Duvenfelt och Janne Johansson slog sina lagkamrater Thomas Callderyd och Hannu Kolehmainen, inte blev fler än 20 lag, slogs förra årets deltagarrekord i propagandadubbeln som föregår den stora tävlingen för fyrmannalag.


Herman Thorell. Foto: Fyrlingen. 

Deltagarrekord och sena kvällar
I år var det hela 75 lag som på fredagskvällen gjorde upp om segern. Det blev norrmännen Roger Johansen och Kjell Rune Karlsen som tog hem den, sedan de i finalen besegrat sin landsman Marius Wang och fransosen Frédéric Bauer.
– Det enda problemet är ett i grunden angenämt sådant – nämligen att det på grund av att det är så många som vill spela blir väldigt långa dagar, säger Herman.
Finalen var inte över förrän kring midnatt på söndagskvällen. Men problemet är svårlösligt.
– Det är nästan så att man börjar snegla åt tidsbegränsning, men för mig känns det rätt heligt att spela utan sådan, säger Herman.

Publicerad: 2018-01-11

Senast uppdaterad: 2018-01-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se