Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets åtta bästa damklubbar utses i helgen

I morgon, lördag, startar årets cupspel. Som vanligt är det Svenska Cupen Dam som är först ut och den här gången kan vi redan på förhand känna oss alldeles säkra på att en ny cupmästare kommer att ta över tronen.

33 föreningar har anmält sig till årets upplaga av Svenska Cupen Dam. Den regerande mästarklubben från Malmö, Coccinelle PC, hör inte till dessa och vi kommer alltså med säkerhet att få se en annan förening ta över tronen när cupen är färdigspelad.
Det sker inte förrän den 25 februari, men det är nu i helgen de åtta finalisterna ska utses.

I Malmö väntar sannolikt tuffa strider även om den regerande mästarföreningen inte kommer att beträda sina hemmabanor den här gången. Tre Malmöföreningar finns ändå på plats – Nobel Petanque, med bland andra landslagsspelaren Noon Geffenblad i truppen, La Boule d’Or, där svenska mästaren Eva Carlsson med flera spelar, och Quatre Boules.
Och inte nog med det: i Malmö kvalar dessutom Gothenburg Boule Bangers och Åstorps Björnboulare, som båda tog sig till finalspelet i fjol, liksom rutinerade BK Kärnan (Helsingborg), Skatås BK (Göteborg) och Lindome BK (Mölndal) som från och med i år har såväl landslagsspelaren Tove Orrbeck som Ansaree Chaimoon och Anette Falk att tillgå – de var alla tre förra året med i numera insomnade IFK Goteboule, som då tog sig till finalspelet och vars spelare i dag återfinns också i D.E. La Boule, Hällesåker BK och Tjust PC.
Av de tolv klubblagen som tävlar i Malmö kan endast tre nå finalspelet.

I Motala tävlar nämnda D.E. La Boule, Hällesåker och Tjust, men också fjolårets finalklubbar BK Strand Hjo och Boo SK, med landslagsspelarna Jenny Hamberg och Lotta Larsson. De utmanas av bland andra tidigare mästarna CB Bonbon och Club La Boule de Trix – båda från Skövde, Linköpingsklubben Lejonkulan PC, Borås CB La Pomme de Pin och, förstås, hemmaklubben Boule von Platen.
Fyra finalplatser står på spel i Motala.

Den sista finalisten kommer att utses i Sundsvall – och, till skillnad från de övriga sju, först på söndagen.
Hemmaklubben Skönsbergs BK möter klubbar från Skellefteå, Umeå, Uppsala och Stockholm, som här representeras av AIK Bouleförening.

Hur det går för samtliga 33 klubbar kan man se på våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som uppdateras fortlöpande under helgen.

Publicerad: 2018-01-26

Senast uppdaterad: 2018-01-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se