Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tuffa möten i helgens svenska cupspel

I helgen avgörs vilka lag som om en dryg månad kommer att ha chansen att ta sig till Europacupen. 33 lag slåss om de sju lediga platserna i Svenska Cupens finalspel. Den första är vikt för de regerande mästarna i Coccinelle PC.

Den 24–25 mars kommer 2018 års bästa klubblag att utses i Uppsala. Då gör åtta föreningar upp om vilken av dem som blir årets segrare i Svenska Cupen Öppen – och därmed Sveriges representant i årets upplaga av Europacupen.  Att en av dem är förra årets femtepristagare där, de regerande mästarna i Coccinelle PC, är redan klart.
Vilka de övriga sju blir bestäms under helgen, då 33 klubbar möts på tre orter.

Kärnan favorit i Åstorp
I Åstorp ska två finalister utses under lördagen. Fjolårets bronsmedaljör från Helsingborg, BK Kärnan, är favorit i grupp H, medan det i grupp I ser ut att kunna bli en något hårdare strid. 2016 års silvermedaljör, Malmöklubben Nobel Petanque, lyckades inte ta sig till finalspelet i fjol, men är säkerligen sugna på en revansch. Deras stadskamrater i La Boule d’Or, som i fjol lyckades ta sig tillbaka till elitserien, lär göra vad de kan för att stoppa dem. I gruppen finns dessutom hemmaföreningen Åstorps Björnboulare, som härom helgen gick obesegrad genom damcupens kvalspel.

Fjolårsfinalister möts i Skövdes öppningsmatch
Också i Skövde är det två finalplatser som står på spel. En av dem kommer att koras under lördagen, då den mycket tuffa grupp F avgörs. Lindome BK får kanske stå ut med att ha en något kraftigare favoritstämpel på sig än Tjust PC från Västervik, men båda klubbarna tog sig till finalspelet i fjol. I gruppen finns dessutom elitserieklubben CB Bonbon, Skövde, och Boråsföreningen CB La Pomme de Pin.

Ännu mera västgötaelit i grupp G
Parallellt med den här gruppen kommer grupp E att avgöras. Segraren där – från Motala, Mölndal, Karlsborg eller Kosta – får spela vidare på söndagen. Då i grupp G, där elitserieföreningarna BK strand, Hjo, och Club La Boule de Trix, Skövde, väntar tillsammans med Gothenburg Boule Bangers, som är hemmahörande i division 2 – men göteborgarna var ändå med i finalspelet 2014 och 2016 och vill förstås fastställa mönstret med de jämna årtalens kvalificering.

Ännu en avgörande öppningsmatch
I Uppsala är det minst lika tufft. Här ska tre finalister utses. En av dem under lördagen, där det allra första mötet mellan de båda Stockholmsklubbarna Boo SK och Maria BK borde bli avgörande. Boo SK hamnade på bronsplats förra året. Då hade de landslagsspelaren Ali Abdi Aden med sig, som i år spelar för just Maria BK, vilket ju också hela bronslaget från fjolårets Veteran-EM gör – bland andra.
Även i Uppsala spelas under lördagen en grupp för att avgöra hur söndagens spel kommer att se ut. De två bäst placerade lagen i grupp A går vidare. Favoriter till segern där är stockholmarna i Tempête CdP, som var med i finalspelet förra året. Kampen om den andra platsen torde bli jämn. Uppsalas 018 PC, Fagersjö PS och Kajutan BC, Nynäshamn gör upp om den.

Sibirien största favoriten i Uppsala
Frågan är i och för sig om man vill vinna grupp A. Då kommer man nämligen att placeras i gruppen där fjolårets silvermedaljörer och 2016 års segrare, Sibirien CP, Stockholm, är solklara favoriter.
I grupp D, där det andra laget från grupp A hamnar, är ännu en Stockholmsklubb, Boulero SSK, favorit.

Från Uppsala kommer Full Contact Pétanque Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att livesända.
Samtliga resultat kan ni som vanligt följa via våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2018-02-16

Senast uppdaterad: 2018-02-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se