Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu utses nya cupmästardamer

I Gottsundahallen pågår under helgen finalspelet i Svenska Cupen Dam där en helt ny mästarförening ska utses.

Varken Åstorps Björnboulare eller Lejonkulan PC förlorade en enda match i grundspelet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och får därmed räknas som något av favoriter i ett finalfält som annars känns mycket öppet.
I helgens första rond kommer Lin- och Lidköping att ställas mot varandra, när Lejonkulan möter finalspelets största överraskning: Lidköpings BK.

AIK tror på semifinal
Samtidigt möts Åstorp och AIK i den andra finalpoolen. AIK, den enda klubben som har lyckats ta sig till finalspel i såväl Svenska Cupen Dam som Svenska Cupen Öppen.
Efter förra helgens avancemang till öppna finalen sade AIK:s lagledare Jonas Almquist att han tror på semifinal i båda cuperna.
– Annelie Westin är i grym form. Tanja Westin har utvecklats jättemycket och skjuter nu fet-kallar vid spel på 7–8 meter.
Marie Brandén är tillbaka i klubben efter några år i Boulero, där hon för två år sedan var med och tog klubben till final i Svenska Cupen Dam.
Annelie Cavallin, som vann Prins Bertils Juniorcup 1988, finns också med i AIK:s trupp.
– En vass läggare med känslig handled, enligt Jonas Almquist.

Starka skåningar
I Åstorp, med Sandra Jönsson och Nina Roth i spetsen, finns både rutin och ung talang i form av Malin Kallbro från fjolårets EM-lag i U23-klassen.
I deras pool finns också La Pomme de Pin från Borås och Höganäs BK med sin breda trupp.
– Det som främst utmärker ”de lila” är att vi aldrig viker ner oss, kommenterade Höganäs Lisa Köhalmi sedan de tagit sig till finalhelgen.

Förstagångsmästare ska ta över tronen
Boulesjevikerna från Stockholm och de mycket rutinerade damerna från Göteborg och Skatås BK kompletterar ett finalfält, där det enda vi kan känna oss alldeles säkra på är att den förening som på söndagseftermiddagen tar hem mästartiteln gör det för första gången.

Resultaten från Uppsala kan följas via våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2018-02-24

Senast uppdaterad: 2018-02-24

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se