Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ny chans för landslagsveteranerna

I helgen åker två veteranlag till Holland för att representera Sverige i Nations Veteran Cup som för första gången arrangeras i en vårupplaga och utanför Danmark.

Innan det om några veckor är dags att utse ett nytt veteranlandslag, i landslagskvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., får det nuvarande chansen till revansch i Nations Veteran Cup.
Till den tävlingen åkte ju Peter Bengtsson, Leif Bäckström, Åke Löwbeer och Jona Näs, tillsammans med andrapristagarna i fjolårets landslagskval: Dag Hervieu, Ove Lindeberg och Janne Vejdegren.

Holländarna lånar dansk spelform
Både de regerande europatreorna och lag Hervieu får – oavsett hur det går i årets landslagskval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – dra på sig de svenska landslagströjorna ännu en gång, i Holland nu under helgen.
Det holländska förbundet har kopierat det danska upplägget för Nations Veteran Cup (med tillåtelse av och i samråd med danskarna) och organiserar nu en vårversion av den danska septembertävlingen.

Regerande europamästarna på hemmaplan
Förra gången slutade ju Sverige tvåa efter värdnationen Danmark som vann alltsammans. Sedan dess har helgens värdnation vunnit Veteran-EM och får – även om deras insatser vid förra NVC inte räckte till mer än en fjärdeplats – anses vara nuvarande guldfavorit. Men holländarna måste helt klart se upp för både svenskar och danskar.

Två landslag till
I denna upplaga av Nations Veteran Cup har det tidigare startfältet – utöver de tre redan nämnda nationerna deltog Norge, Skottland och Jersey – utökats med lag från ytterligare två länder – Wales och Monaco, som ju delade bronsplatsen vid Veteran-EM med Sverige.
Det är med andra ord bäddat för flera spännande kamper och vi hoppas både att man ska kunna följa dem via det holländska förbundets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och att vi då och då ska kunna lämna några rapporter via vår egen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En svensk spelare har tillkommit, en annan saknas
Sedan sist har lag Hervieu förstärkt sin uppställning med en fjärde spelare: Bouleros Mats Andersson.
Å andra sidan har bronslaget tappat en av sina spelare längs vägen. Resan inleddes nämligen med missödet att Jona Näs missade planet.
Men övriga sju svenskar är på plats i holländska Shijndel där spelet i NVC inleds klockan nio i morgon, lördag.

UPPDATERING:
Monacos landslag finns inte på plats och har ersatts av ytterligare ett holländskt.
Livesändningar äger under söndagen rum via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Information och uppdateringar kommer att publiceras här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2018-04-13

Senast uppdaterad: 2018-04-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se