Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första steget mot veteranlandslaget

På lördag är det dags för veteranernas första etapp på resan mot landslaget. I Motala och i Falkenberg samlas de 36 lag som tillsammans med de regerande mästarna aspirerar på att bli årets veteranlandslag.

I veteranklassen, där spelarna är minst 55 år gamla, utses landslagen år från år genom en kvalificeringstävling. Av de 36 lag som spelar i helgen går femton vidare till finalhelgen i Malmö, den 9–10 juni. Där väntar också de regerande mästarna i det nuvarande landslaget, bronsmedaljörerna i fjolårets EM: Peter ”Bengan” Bengtsson, Leif Bäckström, Åke Löwbeer och Jona Näs från Maria PC.
Tillsammans med ett annat Stockholmsgäng, fjolårets andra pristagare Dag Hervieu, Ove Lindeberg och Janne Vejdegren, har bronsmedaljörerna dessutom gjort bra ifrån sig i Nations Veteran Cup i såväl Danmark som Holland. Skulle de stå i final i år igen blir det en ny chans – åtminstone i Danmark.

Janne Vejdegren i nytt favoritlag
För Dag Hervieu verkar det inte bli så. Han befinner sig utomlands på lördag och är inte anmäld. Men möjligheten att något av de lag som än så länge bara anmält tre spelare väljer att komplettera uppställningen med honom finns fortfarande – eftersom man kan välja att ställa upp med tre eller fyra spelare. Den möjligheten gäller också för Ove Lindeberg, som inte heller han är anmäld i år.
Deras lagkamrat Janne Vejdegren spelar tillsammans med Bertil Adlivankin och Dennis Duvenfelt – ett lag som hör till de självklara förhandsfavoriterna. De utgör ett av de 24 lag som spelar i Motala, varifrån tio lag tar sig vidare till finalspelet.

Stockholm som vanligt starka
Det lär bli tuffa kamper om finalplatserna. Det finns gott om starka Stockholmslag i Motala på lördag. Såsom: Kenneth Marell, Benny Åkesson, Arne Kemvall, Erik Friberg, Boulero; Bengt Björkman, Leif Karlsson, Sven Sandin, Lee Ekström, Fagersjö; Anita Dahlerus, Harry Hugosson, Bernhard Rubinsztajn, Leif Malmberg, Boulesjevikerna; Lars Lundgren, Göran Ekroth, Leif Lundin,Boulero/Boo/Wasa; Lotta Wiberg, Fredrik Andersson, Leif Eklöf, Boulero; Kamel Bouro, Jan Forsberg, Björn Johansson, Maria; Sven Vejdegren, Hans Ekström, Michael Lind, Marja Vejdegren, Boulero.
En annan stockholmare som visserligen spelar för Göteborgsklubben Gothenburg Boule Bangers när han återkommer till banorna efter ett års uppehåll är Klas ”Klabbe” Hedengren. Tillsammans med Boo-spelarna Kjell Mattsson och Bengt-Åke ”Bågen” Håkansson hör han också till dem som väntas nå finalspelet.

Kraftig konkurrens
Det gör även Linköpingstrion Ulf Bolve, Eva Bolve och Håkan Eriksson, Lejonkulan. Två av deras klubbkamrater, Gabriella Karp och Mats Lindgren, spelar tillsammans med Umeåspelarna Kjell och Staffan Karp.
Växjöspelarna Bernardo Espejo och Margareta Lundqvist, som nådde finalhelgen i fjol, spelar i år tillsammans med Norrköpingsborna Anders Holmberg och Tommy Michanek. I deras grupp finns också den starka Gävletrippeln Rolf Raumer, Mats Nordqvist, Karl-Gustav Lindblom, La Boule Joyeuse.
Motalas eget hopp står till Göran Sandell, Bengt Pihl, Dennis Videll, Christer Carlsson, Boule von Platen.

Allt detta – och mycket mer – bara i Motala, alltså.

Flera favoriter också i Falkenberg
I Falkenberg, där fem finalister ska utses bland de tolv lagen, finns de förra EM-bronsmedaljörerna (från 2016) Janne Johansson, Thomas Callderyd och Hannu Kolehmainen som nu spelar tillsammans med klubbkamraten från Trix (Skövde), Jörgen Strende.
Det gör också göteborgarna Mikael Baaz, André Talon, Johan Ericson och Mikael Nilsson, Slottsskogen. Liksom Bo Haraldsson, Stefan Almblad, Åke Börjesson och Ralf Johansson, Hällesåker/Lindome.
Jonny Patron, Håkan Berg, Yngve Evaldsson och Håkan Paaske från Helsingborgsklubben Kärnan bör ta sig vidare till finalspelet. I deras grupp spelar också Varbergs Hasse Svensson, Timo Lager, Mats Peterson, Kenneth Johansson.
Bland andra.

Se hela startfältet och följ lördagens spännande spel via våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2018-04-30

Senast uppdaterad: 2018-04-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se