Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Jättesuccé för boulen på Olympic Day på Liseberg

GBBF deltog i Olympic Day på Liseberg den 4–6 maj för att visa upp vår sport boule. Totalt 17 olika idrotter var representerade. Årets Olympic Day på Liseberg slog alla tidigare rekord med c:a 13 500 deltagare.

Vi kunde aldrig drömma om att det skulle bli en sådan succé för vår sport. Köerna ringlade sig långa för att få lära sig att få ett klot att hamna i ett bildäck. Inte en så alldeles lätt uppgift, men nästan alla lyckades. Barnen och ungdomarna fick lära sig att stå rätt i ringen, hålla klotet rätt i handen och få en fin båge så att klotet hamnar i däcket. Många var jätteduktiga och några lyckades få klotet i däcket från 9 meters avstånd till åskådarnas stora förtjusning. C:a 1 000 barn och ungdomar kom och kastade klot samt ett antal vuxna (föräldrar, lärare, olympier) som också ville prova på.

Eftersom vi inte kunde anlägga en grusbana fick vi försöka finna en annan lösning. Underlaget var stenplattor. Hårt och inte precis lämpligt att spela boule på. Efter lite funderande och sonderande fick vi tag på två skyttemattor, som vi rullade ut, placerade ett däck i ena änden på skyttemattorna. Fungerade alldeles utmärkt. GBBF förfogar också över ett antal juniorklot, som vi använde.

Läs mer om Olympic Day och fler bider, klicka här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2018-05-14

Senast uppdaterad: 2018-05-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se