Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Flera EM-medaljer

Då kan vi summera helgens EM, det sista i raden av årets internationella mästerskap. Detta EM har bjudit på inte mindre än tre mästerskap junior, U23 herr och U23 dam och detta med två svenska medaljer som höjdpunkt.

De svenska U23 damerna (Linnéa von Eggers Patron, Linn Callderyd, Camilla Lund, Malin Kallbro) gör ett mycket bra mästerskap och bärgar de två fina bronsmedaljerna. En mycket bra laginsats tog tjejerna hela vägen fram till en semifinal där man kämpade tappert mot ett storspelande Frankrike. Extra värt att notera är att Sverige som enda nation lyckades besegra just nämnda Frankrike i gruppspelet mycket starkt gjort. Dessutom tog Linn Callderyd hem bronset i precisionsskyttet och presterar dessutom den högsta serien i klassen genom sina 37 poäng i kvartsfinalen där belgiska skytten besegrades.

Juniorerna (Lucas Rudin, Hugo Åkesson, Fride Olsén, Sebastian Kallionpää) gick mycket välförtjänt till kvartsfinal där dock Spanien  blev för svåra. Dock slog man samma spanska lag grundspelet där man dessutom vann 4 av fem matcher. I precisionsskytte gick Lucas Rudin till kvartsfinal efter ett starkt återkval. I kvartsfinalen mötte Lukas franske Joe som leverade makalösa 60 poäng!

U23 herrarna (William Silverberg, Robert Ulfsson, Ivar Liljegren, Rasmus Wirström) missade tyvärr slutspelet och blev till slut utslagna av Estland i kvartsfinalen i nationernas cup. William Silverberg blev 10:a i precisionsskyttet.

Frankrike dominerade presisionsskyttet och lade beslag på samtliga guldmedaljer. Frankrike fylld på och tog hem U23dam genom att så Belgien i finalen med hela 13-0.

Även det femte guldet av sex möjliga togs av Frankrike genom att besegra hemma nationen Spanien med 13-11 i en mycket välspelad och spännande uppgörelse. Värt att notera var att Spanien kunde ha avgjort vid 9-10 om man skött korten bättre då man hade 4-1 i klot och fick en dubbel för match tillslut men läget var från början bättre än så inför den vilt hejande hemmapubliken.

Däremot fick fransmännen se sig besegrade i juniorfinalen av ett mycket välspelande Monaco. Siffrorna skrevs till 13-7. Noterbart är att Sverige länge såg ut att kunna besegra mästarna från Monaco i grundspelet men det blev förlust med 10-13 till slut.

Text och bild Pontus Thuresson

Publicerad: 2018-10-16

Senast uppdaterad: 2018-10-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se