Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Final i Europacupen

Då var det dags igen! I helgen, 30/11-2/12, kommer den 21:a upplagan av Europa Cupen att avgöras. I år spelas finalhelgen i Saint-Yrieix-sur-Charente, Frankrike dit de svenska representanterna Coccinelle Petanque Club har kvalificerat sig.

Coccinelle Petanque Club (CPC) kvalificerade sig genom att tidigare i år spela till sig en andra plats i gruppen i kvalet med det franska hemmalaget C.A.S.E. Nice framför sig.  Övriga länder i den gruppen i slutplaceringsordning var Schweiz, Slovakien, Österrike, Tjeckien och Lettland.  Från den gruppen tog sig även Schweiz och Slovakien vidare nu när spelreglerna för Europa Cupen har gjorts om.

I år gick hela 16 lag vidare till finalhelgen jämfört med tidigare års åtta lag. Detta gör att finalen nu istället spelas som fyra grupper med fyra lag där lagen som placerar sig på första respektive andra plats efter gruppspelet tar sig vidare till Europa Cupens slutspel medan de som placerar sig trea och fyra i gruppen istället får spela vidare i det som kallas FedCup.

Grupp 4 som Sverige och Coccinelle PC har hamnat i består, förutom Sverige, av det holländska laget Club de Petanque Les Cailloux. Det tyska laget Bouleverein Ibbenbüren och det italienska laget Circolo San Giacomo T. Arbustini med bland annat Diego Rizzi i spetsen som för kuriosas skull hade 20 spelare med sig i kvalet.

Övriga grupper:
Grupp 1 – Frankrike, Danmark, England och Jersey.
Grupp 2 – Monaco, Luxemburg, Finland och Slovakien.
Grupp 3 – Belgien, Polen, Schweiz och Norge.


Laget som Coccinelle PC skickar består av Kerstin Hjelm, Jessica Johansson, Simon Åkesson, Roger Söder, Thomas Wiede, Jan Simonsen och Poppe Frid.  Många kanske frågar sig nu var några av Coccinelles kanske mest välkända namn som till exempel regerande svenska mästarna Patric Larsson, Rickard Nilsson, Joachim Andersson och Linda Bengtsson är? Den förra Förbundskaptenen Anders Larsson? Jonas Jacobsen? Magnus Wedel? Ja, svaret är helt enkelt att dessa har alla av olika anledningar tvingats tacka nej till spel under finalhelgen.

(Coccinelle PC när de mötte franska klubben C.A.S.E. Nice i kvalet i somras)

Vill man följa resultaten för Coccinelle PC och de andra lagen i finalspelet kommer FFPJP att livesända och finns att följa på CEP:s hemsida Länk till annan webbplats. samt på Svenska Bouleförbundets facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om tekniken är med.

Information om tävlingen finns på CEP:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lycka till Coccinelle! 

Publicerad: 2018-11-29

Senast uppdaterad: 2018-11-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se