Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Inomhus-SM

I helgen, 1-2 december, avgjordes grundomgången i Inomhus-SM (Svenska Cupen Öppen). Sju lag kvalade till sig en finalplats till Sundsvall 2-3 februari där förra årets segrare Coccinelle kompletterar finalfältet som åttonde lag.

Lindome och Kärnan blev finalklara i Falkenberg, Sörbyängen och Trix i Motala och Maria, Ted och Sibirien från Uppsala.

Nedan följer en rapport från spelet i Uppsala.

Tempête Club de Petanque TED var det första laget i Uppsala som blev klart för finalspel i Sundsvall. De var i en tre-lagsgrupp. Första matchen mot Kalix vann de lätt med 4-1. Kalix förlorade sedan med 0-5 mot BOO. Gruppsegern skulle alltså avgöras mellan TED och BOO.


Bakre raden från vänster: Robin ”Tommy” Johansson, Jesper Skult, Robin Johansson, Hannes Hervieu. Främre raden: Caroline Canel, Jimmy Bysell, Daniel Hopman och Sandra Ekström

En riktig rysare
Den öppna trippeln vanns av ”Tommy” Robin Johansson, Jimmy Bysell och Daniel Hopman TED med 13-10 mot Mats Hamberg, Daniel Conte och Joakim Kristensson BOO, medan mixtrippeln vanns av BOO. Jens Terestchenko, Tove Naess och Daniel Tingvall slog Jesper Skult, Caroline Canel och Robin Johansson med 13-4.1-1 efter tripplarna. 

Dubbel 1 var först färdigspelad. Tommy Robin Johansson och Jimmy Bysell slog Mats Hamberg och Daniel Conte med 13-4. Efter mix-dubbeln som Tove Naess och Joakim Kristensson vann med 13-4 över Robin Johansson och Caroline Canin stod det 2-2. I dubbel 2 ledde Jens Terestchenko och Joakim Hydén stort över Jesper Skult och Daniel Hopman.

TED började plocka lite poäng och närmade sig. Det kom lite nerv i matchen. BOO spelarna började missa och TED fick nytt mod. Daniel Hopman la väldigt bra. Vid ett tillfälle i matchen hade han 2 poäng inne. Jesper råkade dock stöta in ett motståndarklot, så att de bara fick en poäng.

Omgången efter hade de poängen, när BOO hade slut på klot. Jesper sköt då för att de skulle kunna få mer poäng. I stället hoppade lillen iväg, så att BOO fick två poäng och kom upp till 12. TED hade 10 poäng. Sista omgången var spännande. Båda lagen spelade försiktigt, ville inte riskera något. Daniel Hopman hade två bra klot, som låg precis bakom ett av BOO-s klot. BOO hade 13 på plats men slut på klot. Jesper Skult hade två klot kvar. Han måste skjuta. Första skottet missade han, men det sista träffade, flyttade lillen till Daniels klot och stannade. 3 poäng och seger för TED

Nästa lag, som blev klart för finalspel, var Sibirien CP (SCP)


Från vänster övre raden: Filip Goldéus, Albin Plantin, Andreas Petersson, Sten Alstander, Lelle Wahlberg. Främre raden: Anders Csapó, Camilla Csapó, Ivar Liljegren. Saknas på bild: Terese Broberg

SCP har ett oerhört starkt lag. I sin grupp i Uppsala var de helt outstanding. Av alla sina matcher förlorade de en enda. Det var Johan Eisersjö och Helene Blomqvist, BRO, som lyckades slå Camilla Csapó och Filip Goldéus med 13-7. Alla andra matcher vann SCP stort: 5-0 mot Sundsvall (13-0, 13-6, 13-4, 13-3, 13-4) 5-0 mot Fagersjö (13-5,13-5, 13-2, 13-2, 13-5). Gruppfinalen mot Boulero vann de med 3-1. Dubbel 2 spelades inte klar (13-1, 13-3, 13-4, 7-13). 

Sista klara finallaget var Maria BK.

Från vänster: Jenny Hällström, Jerker Malmsten, Peter Bengtsson, Robert Bejmo, Mattias Ehring, Lena Thessén, Kilian Druml, Kamel Bouro, Leif Bäckström. Framför: Ali Aden. Björn Johansson saknas på bilden.

Första matchen mellan Maria och 018 var spännande. Efter tripplarna stod det 1-1. Yacoub Ramdane, Leif Johansson och Anders Löfgreen 018 slog Kamel Bouro, Robert Bejmo och Ali Aden i en lång spännande match med 13-11. Maria kvitterade genom att vinna mixtrippeln med 13-9. Jennie Hällström, Leif Bäckström och Peter ”Bengan” Bengtsson slog Marianne Henriksson, Olle Larsson och Thomas Ruud med 13-9. 1-1 efter tripplarna.

När dubbel 2 och mixdubbeln var färdigspelade stod det 2-2. Marianne Henriksson och Yacoub Ramdane 018 slog Bengan och Lena Thessén med 13-7  och  Kamel och Leif Bäckström i MAR slog Leif Johansson och Anders Löfgreen med 13-4.

Sista dubbeln vanns till slut av Ali och Björn Johansson MAR med 13-9 mot Olle Larsson och Thomas Ruud 018. Seger mot 018 med 3-2. Andra matchen mot Nordboulen gick lättare. Den vann Maria med 5-0 (13-5, 13-1, 13-6, 13-0, 13-4). 

I gruppfinalen väntade AIK. AIK hade besegrat både Nordboulen och 018 med 4-1 och hade spelat bra. Mot Maria var de chanslösa. De spelade ändå bra. Det var bara det att Maria spelade ännu bättre. Det blev 3-0 till Maria. Två av dubblarna behövde inte spelas färdigt. 

Några som imponerade i Maria var: Kamel Bouro, som sköt otroligt bra, Leif Bäckström, som helt avslappat och utan synbar ansträngning kastade upp kloten i luften och nästan alltid damp de ner vid lillen. 

Förutom dessa var det många, som imponerade. Roligt var också att se att Kalix har fått fram flera riktigt duktiga ungdomar och att det också i en del av de andra deltagande lagen fanns en del unga spelare.

Text och bild från Uppsala, Inga Stenbrink

Publicerad: 2018-12-04

Senast uppdaterad: 2018-12-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se