Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Cupen Dam

I helgen, 26-27 januari, avgjordes grundomgången i Svenska Cupen Dam i Uppsala, Skövde och Malmö. Sju lag spelade till sig finalplatser och tillsammans med förra årets vinnare, Åstorps Björnboulare, så är årets finalfält spikat.

Åtta lag spelar Svenska Cupen Dam final, sju kvalar via grundomgångar och ett lag blir klart via förra årets seger. Finalfältet 2019 ser ut som följer: Trelleborg, Coccinelle, Skara, Lejonkulan, Lindome, Boo, Sibirien och Åstorp. Finalen Länk till annan webbplats. spelas i Mölndal 23-24 februari.


SCP, Albin Plantin, Camilla Csapó

, Therese Broberg, Ingrid Wahlbin, Ulrika Alstander

Sibiriens (SCP) lag var först klara gruppsegrare. De spelade i grupp D. De slog Upsala Petanque Club med 3-0 i första matchen.

EBP från Eskilstuna överraskade med att slå lördagens vinnare i grupp B, AIK, med 2-1 (13-10, 3-13 och 13-10).

Sibirien och AIK möttes i andra matchen. AIK var tvungna att vinna det mötet för att ha chans att bli gruppsegrare. Det började bra för dem. De vann trippeln med 13-9. Ingrid Wahlbin och Ulrika Alstander i SCP vann sedan lätt dubbel 1 mot Marie Brandén och Helene Palovaara di Tella med 13-1. Systrarna Tanja och Annelie Westin i AIK kämpade länge mot Camilla Csapó

och Therese Broberg i SCP, men SCP var för starka och vann med 13-6. Samtidigt besegrade EBP UPS med 3-0. (13-12, 13-9 och 13-5).

UPS och AIK behövde inte spela mot varandra. Det blev en ren gruppfinal mellan de båda obesegrade EBP och SCP.

Trippeln mellan Anna-Lena Eriksson, Vivian Wikman och Christina Lood EBP och Camilla Csapó

, Therese Broberg och Ingrid Wahlbin SCP blev väldigt spännande. EBP ledde med någon poäng hela matchen till 12-10. Då lyckades SCP ta 3 poäng och gå ut. Ingrid och Ulrika slog sedan Anne Mait Persson och Christina Lood med 13-0. Den andra dubbeln behövde inte spelas färdig.


Jenny Hamberg, Emeli Hamberg, Tove Naess, Pia Terestchenko BOO segrade i grupp C.

BOO slog både Boulesjevikerna och lördagens gruppsegrare Nordboulen med 3-0. 018 besegrade också dessa lag men med 2-1.

Även i grupp C blev det en ren gruppfinal mellan två obesegrade lag. Finalen var jämn, men BOO började med att vinna trippeln med 13-9. Jenny, Pia och Tove spelade alla trippelmatcher. I 018 spelade Birgitta Olofsson, Marianne Henriksson och Siv Vedung i denna match.

Tove och Jenny slog sedan Siv Vedung och Carina Mård i 018 med 13-10. Noteras kan från den matchen, att 018 räddade många matchbollar. I den andra matchen mellan Emeli och Pia i Boo och Birgitta Olofsson 018 stod det 11-9 till Boo, när den bröts. Lördagens tävling var kvalificering till söndagens grupper.

I grupp A segrade Nordboulen efter att ha slagit både Fagersjö och Sitting Boule med 2-1. 

I Grupp B besegrade AIK både KAJ (Nynäshamn) och TED med 2-1. Boulero slogs med 2-0. Sista dubbeln spelades inte färdig (11-10). 

Text och bild från Uppsala: Inga Stenbrink

Alla helgens resultat hittar du här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2019-01-28

Senast uppdaterad: 2019-01-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se