Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coolt och tight i Lindome

I Lindome drabbade tio lag samman för att slåss om fem finalplatser i Landslagskvalet i V-55-klassen.

För lag Lag  Duvenfelt  Wiede och Mäkitalo hängde det tillslut på kvoträkning för att knipa andraplatsen i gruppen, efter att lite oväntat fått med sig två förluster i gruppspelet. Lagets fjärdespelare, Anders Larsson kan förstärka laget till finalspelet i Motala. Om inte annat på coachsidan. Han kunde nämligen inte närvara i Lindome eftersom han samtidigt coachade fram Sveriges damer till en VM-silvermedalj i Spanien.

I samma grupp, D, dominerade Kolhemainen, Callderyd, Johansson och Falk.

- De stämde väldigt bra i spelet, säger Stefan Falk som stod över de första två matcherna.

- Det var för kallt för mig, fortsätter han.

Och kallt var det, entaliga plusgrader och isande vind på Lindomes karräktäristiskt svårspelade banor. Utmaningar som de flesta kvalspelarna trots allt hanterade väl.

Grupp E tog vanns av Abrahamson, Nilsson, Talon och Rydén. Andraplatsens Hällesåkerslag, Börjesson, Erikssson, Haraldsson och Johansson, var inte enbart det enda laget till finalspel från Lindomekvalet där alla spelarna kom från samma klubb. De är dessutom det enda laget innehållandes en kvinna; spelaren Kerstin Johansson.

Till finalspelet i Motala den gick även lag Strende, Karlsson, Johansson och Pedersen, efter att först kommit trea i gruppen och spelat till sig den femte och sista slutspelsplatsen via en tight direktutslagningsmatch mot Teljer, Albinsson, Arvidsson och Järnving.

På bilden, halva Lag Abrahamsson.

Text och foto Tove Orrbeck

Publicerad: 2019-05-07

Senast uppdaterad: 2019-05-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se