Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

OLYMPIC DAY 2019

Våran Utvecklingsansvarig, Frida Milevi åkte ner till Göteborg lördag och söndag för att hjälpa GBBF under Olympic Day på Liseberg 4-6 maj.

Totalt 20 föreningar ställde upp under tre dagar för att skapa glädje och rörelse tillsammans med barnen. Runt 8 000 besökare tog sig tiden att besöka oavsett om vädret utmanade med både regn och kyla.

Det var riktigt härligt att se så många barn och ungdomar som ville prova på boule. Många barn ställde sig i kö för att få lära sig att hur de skulle hålla klotet och pricka i ett bildäck. Flera barn prickade tillslut bildäcket och fick med sig hem en guldmedalj runt sin hals. Barnen fick tips om hur man stå rätt i ringen, hålla klotet i handen och lära sig med rätt kraft med rätt båge så lyckades klotet hamna i däcket. Alla som vågade testa gjorde mycket bra ifrån sig och några lyckades även pricka i däcket från 9 meters avstånd. Runt 800 barn och ungdomar kom förbi och kastade klot för att hamna i däcket. Fler föräldrar som också tog sig an uppgiften och ville prova på tillsammans med sina barn.

GBBF använde sig av två stycken skyttemattor under dessa dagar som de rullade ut, placerade däcket i ena änden på skyttemattan. Klot som GBBF använde sig av var ett antal juniorklot. Och allt fungerade alldeles utmärkt.

Vad blev din upplevelse av Olympic Day Frida?

Mycket kul att få vara med under helgen och riktigt bra koncept. Gillar när flera föreningar möts och på något sätt hjälps åt att stärka upp varandra. När fokuset ligger mer på barnet. Jag känner mig viktig när jag får komma ner till ett distrikt och få vara med på plats. Vara nära föreningslivet.
Upplevde en mycket glad stämning och massa leenden på folks läppar och inte minst alla barnen som jag fick se.
Ni vet den där känslan när man siktar på något och lyckas pricka det. Så står folk precis jämte och applåderar, jublar och gör en high five med just dig. Det kallar jag ren lycka!

Jag vill tacka alla klubbar och GBBF för denna helgen!

Publicerad: 2019-05-08

Senast uppdaterad: 2019-05-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se