Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Skolboule - Idrotten för alla (även för lärarna…)

Allt fler 11 – 12-åringar slutar med föreningsidrott. Allt fler tonåringar lever ett passivt, stillasittande liv.

Boule kan vara ett roligt och socialt sätt att skapa intresse för rörelse och idrott i skolan. I början kanske bara som ett kul avbrott i skolvardagen. Men efter ett par gånger kommer de att fastna för boulen precis som vi själva gjort.

 Därför har Svenska Bouleförbundet tagit fram materialet ”Skolboule – Idrotten för alla (även för lärarna…)”. Materialet som består av en 60-sekunder lång film och en webbsida, vänder sig till både elever och lärare. För även lärare behöver röra på sig. Utan en rörelsemotiverad skola, inga rörelsemotiverade elever.

 Materialet har fått ett positivt mottagande från skolvärlden. Utbildningsförvaltningen i Stockholm blev överförtjusta och har skickat ut det till rektorer och skolor i Stockholm Stad. Där har de första skolorna och Fritidshemmen nu hört av sig. Idrottslärarnas tidning ’Idrott & Hälsa’ skriver om det i sitt senaste nummer. Facebookgruppen ”Sveriges Idrottslärare” har spridit materialet. Svenska Skolidrottsförbundet med 150 000 medlemmar spridda på 1 100 grund- och gymnasieskolor i Sverige, har hört sig för om samverkan kring satsningen.

 Nu är det upp till bouleföreningar och distrikt i Sverige, att fånga bollen på uppstuds: att ta kontakt med skolor, fråga om de sett materialet, fråga om de vill starta bouleaktiviteter i skolan eller på Fritids. Och har skolan inte sett materialet – ge dem länken till webbsidan som innehåller både information och videos.

 Början av juni är en bra tid för att ta den första skolkontakten – det är då skolorna har skolboule-materialet i färskt minne, det är också då som skolorna börjar planera höstens läsårsstart. För naturligtvis ska boulen finnas med i planeringen när skolorna startar i höst, eller hur?

 Det här kan bli precis hur stort och bra som helst, för våra föreningar och distrikt – bara vi vågar använda materialet. Inget händer av sig självt. Och handen på hjärtat: Hur många gratispassningar får vi för att skapa bouleintresse hos barn och ungdomar?

 För mer information: frida.milevi@svenskboule.se
www.skolboule.se Länk till annan webbplats. (webbkopplad länk)

Publicerad: 2019-05-28

Senast uppdaterad: 2019-05-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se