Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomskonferens i Stockholm 24-25 augusti

Hur tar vi tag i en situation där nästan 2 av 3 av förbundets licensierade juniorer, inte tränar eller tävlar regelbundet?

Om vi inte kan erbjuda en attraktiv verksamhet, hur ska vi göra istället? Hur skapar vi en bra och rolig ungdomsverksamhet? Kan skolboulen erbjuda en möjlighet att vända situationen? Vilket ansvar har distrikten för sina juniorer? Och vilket stöd kan förbundet ge?

 Helgen 24-25 augusti samlas distriktens Junioransvariga i Stockholm. Tillsammans med 2 juniorer från varje distrikt, ska distriktsansvariga och juniorer börja diskutera dessa viktiga frågor.

Av 135 st licensierade juniorer, är det bara runt 30 – 40 st som är aktiva (dvs tränar och spelar regelbundet). Om 15 år när dagens 40-åringar spelar i V55-klassen, kommer dagens 30 – 40 st Juniorer att utgöra en väldigt liten Öppen klass. Ytterst handlar det om svensk boules överlevnad. Det handlar om ett väldigt litet underlag för morgondagens elit och landslag.

Det vi inte tar tag i idag, kommer att få stora konsekvenser för svensk boule i framtiden. Men tillsammans kan vi vända utvecklingen. Och våra distrikt kommer att spela nyckelrollen – de känner föreningarna, de känner juniorerna, de kan skapa förutsättningarna för framtiden.

Men även våra juniorer är viktiga aktörer i detta. För vilka är bättre på att veta om en verksamhet är rolig och bra eller hur man kan göra den bättre, än juniorerna själva. Hur ofta lyssnar vi på dem? Hur ofta hänger de inte med på vuxna villkor och vad vi tror är bra och bäst?

I månadsskiftet maj-juni går inbjudan ut till distrikten, som också ansvarar för att ta med sig 2 st juniorer/distrikt till konferensen. På konferensen kommer de att möta inspiratörer och själva bli varandras inspiratörer. Kanske uppstår nätverk. Kanske uppstår samarbeten över distrikten. Kanske uppstår en rad briljanta idéer. Alldeles oavsett åker de förhoppningsvis hem peppade, att lyfta förbundets ungdomsverksamhet i det egna distriktet.

Om du är Junioransvarig i din distriktsstyrelse men inte fått inbjudan – kontakta frida.milevi@svenskboule.se

Publicerad: 2019-06-03

Senast uppdaterad: 2019-06-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se