Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Slut- och kvalspel i Botaniska Trädgården

I helgen, 7-8 september, avgjordes slutspelet i Elitserien Öppen och Veteranelitserien där de 6 främsta lagen i grundomgången spelade om segern. Förutom slutspelet avgjordes även kvalspelet i förbundsserierna.

I slutspelet i Elitserien öppen segrade Sibirien CP med Maria PC på andra plats och Boulero SSK på tredje plats. Veteranelitserien slutade med suveräna BK Kärnan på första plats, de vann samtliga fem matcher. På andra plats kom Boulero SSK med Boo SK på tredje plats.

Förutom slutspelet genomfördes både kval till Elitserien Öppen där MPK La Boule Dór spelade till sig en uppflyttning. I division 1 Nord tog sig Tempete Club the Petanque vidare och Kval till division 2 C-D vanns av IF Bodens Petanque. I Veteranseriens Kval till B tog Sundsvall Bouleklubb sig vidare.

Helgens två speldagar gav mesta delen sol men även lite regn. Förutom det gav det mycket bra boule och många jämna matcher. Lördagen avslutades sent, runt 21.00 för ett par matcher där solen hann gå ner och det började mörkna snabbt.

Förutom spelet så passade Örsundsbro SK på att ha en familjedag i angränsning av spelet. En prova-på boule med Klånken med sockervadd och popcorn där ett 20 tal provade på under ett par timmar.

Några kvalspel spelades i Falkenberg samma helg. Alla resultat hittar ni här www.sbfonline.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Seriesegrarna i Elitserien Öppen

Sibirien CP 

Spelartrupp Anders Csapo, Albin Plantin, Ivar Liljegren, Sten Alstander, Andreas Petersson, , Chai Kedeskog, Ronny Blom, Filip Goldéus namn, Sebastian Kallionpää, (ej med på bilden)Pauli Mäkitalo (ej med på bilden)

Segrare Veteranelitserien

BK Kärnan

Spelartrupp Håkan Paaske, Leif Ljungsryd, Gert Olsson, Werner Heidenreich, Anders Strand, Yngve Evaldsson, Sven Duvdahl, Jaime Higa

 

Text och bild Ylva Mellin

Publicerad: 2019-09-11

Senast uppdaterad: 2019-09-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se