Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finallagen i Svenska Cupen V55 klara

5 oktober spelades grundomgången i Svenska Cupen V55 i Falkenberg, Skövde och Uppsala. Sju finalister blev klara för finalen i Uppsala 16-17 november. Åttonde laget är förra årets vinnare Boulero SSK.

I Skövde var det åtta lag som gjorde upp om två platser till finalen i Svenska cupen V55 och det blev de båda Skövdeklubbarna BON och TRIX som lyckades knipa förstaplatsen i respektive grupp.

I grupp D gick Skara petanque ut starkt och tog två raka segrar i sina första klubbmöten. Club Boule Bonbon vann första klubbmötet men förlorade det andra. Inför sista omgången var Bonbon därför tvungna att vinna över Skara för att bli gruppetta  och det lyckades Skövdelaget med.

I grupp E var La boule de Trix oslagbara, de vann de två inledande klubbmötena och när de sedan vunnit tre matcher i sista omgången kunde övriga matcher avbrytas då Trix stod som klara gruppsegrare.

 

Spännande och dramatiskt i Uppsala i grundomgången i Svenska Cupen V55

BOO spelade i Grupp B. Där ingick också Maria, Pekings Pärlor och Uppsala Petanque Club.
åde BOO och Maria besegrade Pekings Pärlor och Upsala lätt. Båda lagen slog Peking med 5-0. Upsala lyckades få en seger mot BOO i Mixed dubbel. Vid ställningen 8-10 sköt Tove ut lillen med lagets sista klot, när UPS hade 3 klot kvar. 4-1 till BOO. Maria vann med 5-0 även den matchen. Det blev en helt avgörande gruppfinal mellan BOO och Maria.

1-1 efter tripplarna
Lagen vann var sin trippel, så dubblarna blev avgörande. Dag Hervieu och Tove Naess vann mixed dubbeln över Fredrik Bruce och Kattis Tell i MAR med 13-0. Kamel Bouro och Björn Johansson, MAR, besegrade Kenneth Söderholm och Jan Östgren i BOO med 13-6.

2-2 efter 4 matcher
I den helt avgörande dubbel 2 ledde Christer Klein och Ove Lindeberg BOO stort med 11-4 över Åke Löwbeer och Kader Chamil, MAR. Mariadubbeln kämpade dock vidare och spelade inspirerat och knaprade in på BOO-s försprång.

Vid ställningen 11-9 till BOO hade MAR två klot inne och hopp om 2 poäng och likaställning. Christer Kleijn hade ett klot kvar och lyckades spela in ett av Oves klot och följa med.  Efter mätning visade det sig att även Christers klot var inne och matchen och finalplatsen var vunnen.

Andra finallaget blev Boules Hit Kulklubb
BHK spelade i Grupp A, som var en trelagsgrupp. De stod över första matchen och fick börja spela mot Kajutan, som förlorat första mötet not Malmköping med 0-5. Även Boules Hit slog KAJ med 5-0. Även i den här gruppen blev den sista matchen en ren gruppfinal mellan Malmköping och BHK. 

Efter tripplarna stod det 1-1
Kjell Andersson, Kjell Ahlbin och Gunilla Ahlbin, MAL, slog Dennis Landegren, Christer Lindström och Kent Sterner med 13-9, BHK, medan  Kurt Lindstöm, Anders Sundqvist och Kerstin Ahlbin, MAL,  förlorade mot Markel Sjöström, Therese Daniel och Bernt Sjöberg, BHK med 6-13

Dubbel 1 var först klar. Den vann Kjell Andersson och Kjell Ahlbin, MAL, mot Dennis Landegren och Bernt Sjöberg, BHK, med 13-8.

Nästa dubbel, som blev klar var mixeddubbeln. Den var väldigt jämn och spännande. Till slut vann HBK-s Markel Sjöström och Therese Daniel med 13-12 över Kerstin Ahlbin och Anders Sundqvist, MAL

2-2 efter fyra spelade matcher
Christer Lindström och Kent Sterner, HBK, spelade inspirerat och lyckades besegra Gunilla Ahlbin och Kurt Lindström med 13-8 och med det säkra finalplatsen.

AIK blev tredje finallaget 

I gruppen spelade förutom AIK även 018 PS, Fagersjö och Boulesjevikerna. 018 började med att slå AIK med 5-0. Fagersjö besegrade Boulesjevikerna med 4-1

I det andra mötet slog Boulesjevikerna 018 med 5-0 och AIK vann över Fagersjö med 3-2.

Efter 2 möten hade alla lagen i gruppen en seger var och chans att vinna.
Efter tripplarna i mötet mellan 018 och Fagersjö stod det 1-1. Som vanligt var dubblarna avgörande.

Först klar var mixeddubbeln. Den vanns av FPS. Katarina Wiberg och Lee Ekström slog Maria Jadinge Trygg och Fredrik Pontén med 13-10.

När Anders Bergstedt och Peter Wilhelmsson, FPS, besegrade Ulf Hjelm och Urban Trygg ,018, med samma siffror var segern i mötet klar. Den tredje dubbeln var betydelselös. Den spelades ändå färdigt och blev en tredje dubbelseger för Fagersjö. Sven Sandin och Lagge Oldensjö slog Lasse Frykberg och Rolf Gedeborg , 018, med 13-11

Inbördes möten avgjorde placeringarna
Nu började en orolig väntan för Fagersjö. Om AIK slog Boulesvikerna skulle AIK bli finalklara, eftersom de slagit Fagersjö tidigare. Om Boulesjevikerna vann skulle Fagersjö ta finalplatsen, eftersom de slagit BSJ tidigare.

AIK vann båda tripplarna och behövde bara vinna en dubbel. De förlorade dubbel 1 med 9-13. Kjell Mattsson och Sten Ek, BSJ, slog Bo Pettersson och Yves Ronzier-Joly med 13-9. I de andra dubblarna var det helt jämnt. Lagen följdes åt poängmässigt och för det mesta skiljde bara 1 poäng.

Marie Brandén och Hans Liljecrantz, AIK, vann till slut mixeddubbeln med 13-11 över Bengt-Åke Håkansson och Anita Dahlerus, BSJ, och var med det klara för final.

Den sista dubbeln spelades klart, trots att den var betydelselös och blev även den seger för AIK, som vann mötet med 4-1. Jonas Almqvist och Maria Bernström slog Björn Claeson och Susanne Lindblad med 13-10.

I Falkenberg tog Lillens Vänner och Kärnan sig vidare till finalspelet.

Text och bild Skövde: Anders Johansson
Text och bild Uppsala: Inga Stenbrink

 Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2019-10-09

Senast uppdaterad: 2019-10-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se