Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för årets sista mästerskap

Stolthet- passion- och glädje. Gemensamma nämnare som krävs i stor portion vid kommande Petanque VM. Dam- och juniorvärldsmästerskapen avgörs 19-23 november i Kambodja.

Idag lyfter planet mot VM i Kambodja med våra damer och juniorer. Glädjande är att alla stora nationer valt att deltaga, vilket innebär enormt fin Petanque. Enligt uppgifter så kommer ca 50 nationer att deltaga vid detta VM där dam och junior spelas parallellt.

Sveriges damlandslag som åker till Kambodja representeras av Tove Orrbeck, Matilda Boström, Therese Broberg och Noon Geffenblad, ett gäng som samlat på sig en massa sportslig rutin och erfarenhet som vi hoppas nu kommer till nytta. Matilda kommer vara den som representerar Sverige i skyttet.

Det gäller att hitta tryggheten, glädjen och passionen mitt i all prestationsångest och nervositet.

Under hösten har vi haft ett läger i samband med inbjudningstävlingen LE Quipe Trophee i Frankrike, vilket gav oss möjligheter att svetsa samman gänget och skapa fina förutsättningar inför detta VM. Det är fyra riktigt taggade tjejer som reser till detta mästerskap!

Jag har mycket stort förtroende för samtliga spelare i truppen och det handlar mest om att njuta av stunden och våga spela det spel som de besitter, vara stolta över sig själva och känna trygghet inför uppgiften.

Våra svenska spelare har verkligen kämpat för detta mästerskap och har allt som krävs, nu är det vår gemensamma uppgift att stötta dem fullt ut.

Lycka till Sverige!

Emil Nilsson
Förbundskapten

Medföljande ledare kommer försöka rapportera under mästerskapet via facebook, https://www.facebook.com/svenskboule Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2019-11-15

Senast uppdaterad: 2019-11-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se