Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Final Eurocupen 2019

Se upp alla snigelätande fransmän och övriga boulespelare, för nu kommer gröngölingarna från Sörbyängen! I helgen, 29 november till 1 december, avgörs Europacupen i Frankrike.

Det är torsdagen den 28 november och vi i Sörbyängen är på väg till Frankrike för att spela final i Eurocup. Spelorten är ett litet samhälle vid namn Saint-Yriex-sur-Charente, ca 5 timmars bilresa söder om Paris. Men med en lagkapten som är lokförare är det enda rimliga att ta tåg denna sträcka. Som reseledare är mina största talanger oro och dåliga språkkunskaper. Fick ett mail på franska från tågbolaget som verkade väldigt viktigt. ”Aj, aj, aj...tror vårt tåg är inställt p g a banarbete,” tänkte jag. Fick tag på en dator och googleöversatte. Tågstationens rulltrappor är avstängda för renovering. Puh, med en så ung trupp klarar vi nog den motgången. 

Väl framme på spelplatsen kommer 16 st länder göra upp om vem som har den bästa bouleklubben i Europa. Truppen består av 8 st spelare och mig som lagkapten. Dessutom har vi med oss lite publik och två dokumentärfilmare. Allt som allt 16 st personer. För att få extra bra lagkänsla bor vi alla tillsammans i ett stort hus med 8 st sovrum, 8 st toaletter och ett stort kök där man kan koka fransk löksoppa eller annan klassisk frassemat.

Som vanligt består varje klubbmöte i Eurocup av 6 st singlar, 2 st tripplar och 3 st dubblar. Varje singelvinst ger 2 poäng, trippelvinst 5 poäng och dubbelvinst 3 poäng. Den klubb som först når 16 poäng eller mer vinner mötet. Det vi lärde oss i kvalet som gick i Belgien i somras är att det är mycket svårt att vinna ett klubbmöte om man förlorar båda tripplarna. Vi lyckades dock vända ett sådant prekärt läge mot Österrike, men man ska nog inte utsätta sig för den utmaningen för ofta.

Spelet inleds kl. 08.30 på fredag morgon med poolspel. I vår pool tar vi oss an Nederländerna medan Frankrike möter Lettland. Vår andra poolmatch mot Frankrike eller Lettland spelas beroende på tidigare resultat. Enligt hörsägen spelade Coccinelle slutspel just på denna ort förra året och lyckades dra nitlotten att hamna i hallen utan värmesystem. Endast 5 grader varmt och dessutom en petig domare som dömde ut jackorna som ej enhetliga gjorde tillställningen till en riktig rysare alternativt frysare. Av en ren slump spelade dock Frankrike alla sina matcher i hallen med värme. Hoppas på samma upplägg i år eftersom vi spelar i samma pool som dem. Vi har dock garderat oss med underställ och mössor.

På lördag morgon kl. 08.30 är det skiljematch eller spelledigt om man vunnit eller förlorat två klubbmöten. Sedan är det dags för kvartsfinaler. 8 st länder spelar A-slutspel och 8 st spelar B-slutspel. Tid ca 14.30

Söndag spelas semifinaler kl. 08.30 och final och 14.30. 

Vi ska försöka livesända så mycket vi kan via Svenska Bouleförbundets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för er som vill följa oss. Vi är taggade till tusen och känner oss redan som vinnare som får göra en sådan här kul resa!

CEP:s hemsida

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sörbyängens relativt unga trupp består av följande spelare:

Emmeli Rudin, 15 år

Lucas Rudin, 17 år

Fride Olsén, 17 år

Robert Ulfsson, 20 år

Adam Nilsson, 27 år

Oskar Augustsson, 28 år

Leo Brood Björk, 32 år

Lotta Larsson, Rutinerad

Roger Gerdvall, Lite gråhårig

Varma hälsningar från Kapten Gerdvall

Publicerad: 2019-11-28

Senast uppdaterad: 2019-11-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se