Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets dam- och herrspelare 2019

Varje år delas stipendium ut till Prins Bertils minne. 2019 går stipendiet Året damspelare till Matilda Boström och Årets herrspelare till William Silfverberg.

Matilda Boström


Matilda har ett väldigt långt år bakom sig gällande boulen 2019, året startade med en satsning i våras inför VM i Spanien och avslutades med en riktig urladdning i slutet av november vid dam VM trippel i Kambodja.

Matilda har ett jättefint år att se tillbaka på, framförallt då hon representerat Sverige vid våra olika mästerskap.

Vid VM i Spanien lyckas hon tillsammans med Jessica Johansson att ta sig enda fram till final i damdubbeln, ett silver på VM är stort. Matilda lyckas dessutom vid samma VM ta sig fram till en kvartsfinal (5:e plats) tillsammans med William Silfverberg i mixdubbel efter att ha slagit både Tunisien och Kambodja på vägen.

Matilda var också en av dem som representerade Sverige vid LE Quipé Tropheè i Frankrike.

Under hösten tog Matilda återigen på de blågula kläderna och representerade Sverige vid dam VM i Kambodja, Matilda deltog vid precisionsskyttet och lyckades ta sig vidare till återkvalet bland 48 olika nationer, efter en mycket fin andra runda så hamnade Matilda slutligen på en fin 12:e plats.

Vid damtrippeln under VM så var Matilda med och hjälpte laget fram till en fin 9:e plats efter att ha legat på en 4:e plats efter grundspelet, laget förlorar endast två matcher under VM, dels mot världsmästarna Thailand och sedermera mot regerande världsmästarna Frankrike.

Matilda har verkligen anpassat sina satsningar under året till de mästerskap som varit viktiga för Sverige, detta har hon gjort på ett mycket bra och professionellt sätt.


William Silfverberg


William gör ett helt enormt bra år, dels i Sverige och dels på internationella arenan, men framförallt i blågula kläder för landslaget. William visar verkligen vad en satsning inom boulen kan ge för resultat när man på ett strukturerat sätt har en klar plan för vad träningen skall leda till. William har under året vid varje stor tävling i Sverige visat att han tillhör absoluta Sverigeeliten genom att vara väl framme i toppen, främsta framgångarna i Sverige under 2019 har varit SM guld i öppen dubbel, SM brons i både öppen singel och öppen trippel samt vinst vid Varberg Strandcup öppen trippel.

Framgångar inom Sveriges gränser skall inte förringas på något sätt men det är viktigt att spelarna inser vikten av att skaffa sig internationell erfarenhet om man vill ta nästa steg i sin idrottsliga karriär, William har under året visat att han även klarar av denna utmaning genom att vinna öppen dubbel vid Travemünde mot 512 internationella lag.

Trots alla dessa framgångar så är främsta anledningen till denna utmärkelse Williams framgångar inom Landslaget,

Vid VM i Spanien spelar William mix med Matilda Boström och de tar sig fram till en kvartsfinal (5:e plats) han spelar också herrdubbel med Ali Abdi och här tar de sig till en kvartsfinal (5:e plats) efter att ha slagit ut bl.a. Marocko.

Vid herr EM trippel i Bulgarien är William med och tar Sverige fram till ytterligare en kvartsfinal (5:e plats).

Vid U23 EM i Frankrike skjuter William till sig en kvartsfinalplats (5:e plats) vid precisionsskytte.

Kronan på verket blir framgångarna med U23 laget vid samma EM i Frankrike, laget lyckas ta en bronspeng efter att ha slagit ut både Spanien och Frankrike under vägen.

Stort GRATTIS till er båda!

Publicerad: 2019-12-19

Senast uppdaterad: 2019-12-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se