Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets veteran och Årets junior 2019

Årets junior har tidigare delats ut till Prins Bertils minne men Årets veteran är ett nytt stipendium för 2019. Stipendiaterna för 2019 år: Årets junior, Sebastian Kallionpää och Årets veteran, Leif Bäckström.

Leif Bäckström

Leif tilldelas ”Årets veteran” för stabilt spel genom hela turneringen under EM Veteran i Bulgarien. Han var motorn i laget och spelade tillsammans med laget hem en hedervärd silvermedalj. Leif är en pålitlig spelare som alltid presterar på topp oavsett yttre förutsättningar och bidrar genom sin personlighet och sin stabilitet till lagets prestation på ett föredömligt sätt!

Sebastian Kallionpää

Sebastian gör ett mycket bra SM 2019, en andra plats i öppen trippel och tredje plats i öppen dubbel. Han presterade mycket bra vid pressade lägen under SM.

Sebastian har varit långt framme i många tävlingar under året och vuxit som spelare, men även som individ. Han har presterat fin boule på alla plan i år och som toppen på berget fick han representera de blå/gula färgerna i precisionsskytte under VM i Kambodja.

Sebastian sköt 35 poäng i kvalet, han börjar med två fantastiskt klockrena 5:or och sen avslutade med att ta tre raka lillar när han väl behövde detta och slutade fyra. Därmed var han direkt kvalificerad till finalpasset där han slutade på en hedersam kvartsfinals plats.

” Sebbe” spelar dessutom fantastisk boule under resten av VM.et och bemästrar de enormt svåra banorna väldigt bra. Sebastian är en värdig vinnare av Årets junior 2019.

Stort grattis till er båda!

 

Publicerad: 2019-12-19

Senast uppdaterad: 2019-12-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se