Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tänk om Zlatan kom till Borås?

Fyrlingen petanque är norra Europas största inomhustävling i boule-petanque. Tävlingen går av stapeln 3-5 januari i Borås.

Som rubriken kanske hintar om får vi som vanligt storbesök under tävlingarna. Nu är det inte Zlatan Ibrahimovic som kommer och spelar, men väl boulesportens motsvarigheter till fotbollens storheter. Eller vad sägs om flerfaldige världsmästaren och legenden Bruno Le Boursicaud från Frankrike? Eller dubble regerande europamästaren Diego Rizzi från Italien? Kanske bronsmedaljören från senaste VM, Chaib Maiga från Elfenbenskusten? Det här är bara ett axplock av fantastiska boulespelare som kommer till Borås första helgen i januari och gör upp om den prestigefyllda och svårvunna titeln. Förutom de nämnda kommer naturligtvis hela den nordiska eliten och ytterligare spelare från Europa.

Det mest fantastiska med Fyrlingen är att alla världsstjärnor samsas om utrymmet med vanliga breddspelare. I Fyrlingen deltar du är under samma premisser oavsett om du är nybörjare eller världsmästare, man som kvinna, ung som gammal. Det här är unikt såväl för Fyrlingen som för boulesporten i stort, en sport anpassad för alla att delta i.

Fyrlingen är startskottet på sportåret i Borås och lockar år ut och år in mängder av boule-entusiaster till stan. För den bitne boulespelaren är Fyrlingen ett givet måste (om du får plats, vill säga. Tävlingen tog bara 45 sekunder att bli fulltecknad) och den sportintresserade boråsaren i allmänhet hittar numera ned till boulehallen i Borås. Fyrlingen är helt enkelt en given tradition hos många.

Har ni frågor och undringar är det bara att höra av sig. Hoppas vi ses i Borås boulehall 3-5 januari 2020!

Mvh
Herman Thorell, tävlingsledare Fyrlingen 2020
Mobil: 0761-061959

Publicerad: 2019-12-23

Senast uppdaterad: 2019-12-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se