Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Information med anledning av Coronaviruset

Förbundsstyrelsen har fått frågor om hur Svenska Bouleförbundet agerar med anledning av det nya Coronaviruset.

I denna fråga följer vi  riktlinjer från Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt övriga råd från myndigheter tex Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats. som ger vägledning med anledning av smittan.

I dagsläget innebär det att den som är frisk kan delta i vår verksamhet. Däremot ska den som har varit på resa i ett land där smittan sprids (eller förstås den som har varit nära en person som har insjuknat) vara extra uppmärksam på symptom som hosta, andningssvårigheter och feber. Vid minsta tecken på detta ska man stanna hemma och ringa 1177 Vårdguiden för vidare råd. Se om dessa rekommendationer från Folkhälsoinstitutet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  och 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Den som är frisk efter en sådan resa, men vill stanna hemma från träning och andra lagaktiviteter som en extra försiktighetsåtgärd, kan givetvis göra detta då vi bedriver frivillig verksamhet.

 I övrigt gäller förstås i dessa tider att följa de råd som finns rörande handtvätt, nysning/hostning i armvecket med mera för att minska risken för spridning av Coronaviruset och andra luftvägsinfektioner. Här finns Folkhälsomyndighetens samlade frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om både detta och annat om Coronaviruset och sjukdomen covid-19 som det orsakar. Den som vill ställa frågor om egna eller anhörigas sjukvårdssymptom kan ringa 1177 och den som mer allmänt har frågor om smittskydd och annan fakta kring Coronaviruset kan ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Vi tar frågan på stort allvar och allt eftersom Folkhälsomyndigheten eller Riksidrottsförbundet kommer med nya rekommendationer är utgångspunkten att vi följer dessa

 

Förbundsstyrelsen Svenska Bouleförbundet

Publicerad: 2020-03-02

Senast uppdaterad: 2020-03-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se